01.04.2020.

12:55

Foto:

Vesti

JOVANOVIĆ "METLA": Potrebne su nam čvrste mere da opstanemo! Nije vreme politička prepucavanja!

 

- Podržali smo uvođenje vanrednog stanja jer bismo u ovakvoj situaciji i mi to isto uradili. Pomno pratimo situaciju u Francuskoj, Italiji, Španiji i s obzirom na starosnu strukturu našeg stanovništva, ne vidim da bi ijedan drugi model bio efikasniji od ograničavanja slobode kretanja - smatra Jovanović. 

On ističe da nema problem sa restriktivnim merama, ali da se mora ostaviti vreme i građanima da obave sve što im je neophodno za funkcionisanje života.

- Ljudima se mora ostaviti mogućnost da one neophodne stvari i dalje mogu da obavljaju, od kupovine svih potrepština, preko pomoći starim ljudima kojima su pomoć i nega neohodni, pa do šetanja kućnih ljubimaca. Imamo primer našeg člana iz Raške koji ima preko 65 godina i stare roditelje o kojima on brine. Razumem restriktivne mere i mislim da su neophodne, ali koliko god to bilo komplikovano, treba uzeti u obzir sve ove potrebe koje nisu hirovi ničiji. Niti je hir vlasti uvođenje restriktivnih mera, niti je ičiji hir da ode u prodavicu da kupi mleko i obiđe starog oca ili majku ili prošeta psa - kaže Jovanović.

On nije želeo da se osvrće i komentariše istupe pojedinih predstavnika opozicije i dela javnosti koji traže formiranje nove prelazne vlade.

- Ne pratim društvene mreže. Ovo je vreme kada treba da se izborimo sa ovim nesrećim virusom, a lako ćemo za političku borbu. Za to će biti vremena, a to nije ovaj trenutak. Naravno da treba svi da težimo jedinstvu u borbi s ovom epidemijom da sačuvamo naš narod i državu, ali to ne sme da znači da se smeju ograničavati pravo na raspravu ili drugačije mišljenje i za to mora biti prostora - poručuje Miloš Jovanović.