02.04.2020.

13:00

Foto:

Vesti

"LIKVIDACIJA VUČIĆA JE PRIRODNO PRAVO"! Milovan Brkić pozvao na ubistvo predsednika Srbije, a novinarska udruženja ćute!

 

Brkić je rekao da građani imaju apsolutno "prirodno" pravo da likvidiraju diktatora, kako je nazvao Vučića.

On smatra da je Vučić izvršio državni udar uz pomoć vojnog vrha zemlje i tokom emisije tvrdi da je ovo poslednja godina na vlasti aktuelnog predsednika Srbije.

Da stvar bude još monstruoznija, Brkić ide korak dalje, i kaže da je ovo možda i poslednja godina života Aleksandra Vučića.

Interesantno je, međutim, da se nijedno novinarsko udruženje nije oglasilo povodom ovih skandaloznih Brkićevih izjava! Ni UNS, ni NUNS, ni predstavnik OEBS za slobodu medija Arlan Dezir - ostali su potpuno nemi na reči da neko ima "prirodno" pravo da ubije predsednika Srbije.

Njima izgleda smeta samo kad državni organi za vreme vanrednog stanja reaguju na dokazano širenje lažnih vesti u medijima.

Kad neko, kao novinarka portala nova.rs, slaže da u Kliničkom centru Vojvodine lekari i medicinske sestre nemaju neophodnu zaštitnu opremu za lečenje obolelih od koronavirusa i zbog toga bude privedena, onda kao popareni skoče i UNS i NUNS i DEZIR i svi ostali dušebrižnici, ali kad neko pozove na ubustvo predsednika Srbije, onda je to u redu.

Da li to znači da pomenuta novinarska udruženja podržavaju stav urednika Tabloida?