10.04.2020.

22:53

Foto:

Vesti

ŠIPTARSKA POSLA, KURTI SAD RUŠI MUSTAFU! DA LI SU IZA SVEGA OPET AMERIKANCI?! Žestoka svađa u Prištini, nema veze što korona kosi!

Prema rečima Tahirija, ta nova grupa bi mogla da ima oko pet poslanika u sadašnjem sazivu Skupštine tzv. Kosova.

- I u prošlosti je bilo takvih razmirica unutar DSK, ali uglavnom grupe koje su se otcepile nisu imale velikog značaja, osim grupe Nedšata Dacija koja je imala oko 16 poslaničkih mesta - podseća Tahiri i dodaje da je potpredsednica DSK Vjosa Osmani priklonjenija Samoopredeljenju.

- Ne možemo sada tačno da predvidimo koliki će biti njen uticaj, jer u okviru političkog sistema Kosova glasovi mogu da se dobijaju pojedinačno, ali se ipak više dobija u okviru stranke unutar koje deluje pojedinac - ukazuje politikolog Tahiri.

UKIDANJE MERA U SRBIJI NE ZAVISI OD BROJA ZARAŽENIH! Epidemiolozi otkrivaju - povratak u normalan život zavisi od ovih brojki! A ova mera se POSLEDNJA UKIDA!

On primećuje i da Demokratski savez Kosova pokušava da se konsoliduje pa ne preduzima nikakve mere prema Vjosi Osmani, dok ona, kao predsednica Skupštine lažne države Kosovo, vodi samostalnu politiku u ime DSK.

Informer

- Ali, ona nije u okviru krila koji u DSK vodi predsednik te partije Isa Mustafa. Pa ako budemo išli na nove izbore verovatno će Vjosa Osmani izaći samostalno. To znači da će Samoopredeljenje da jača. Oni su orijentisani prema mladim i srednjim kadrovima u DSK, kadrovima koji su nastali na Kosovu nakon 1999. godine - kaže Tahiri.