14.04.2020.

21:05

Foto:

Vesti

SADA JE JASNO ZAŠTO HRVATI HISTERIČNO NAPADAJU SRBIJU I VUČIĆA! Prvi put u istoriji, SRBIJA ĆE BITI APSOLUTNI LIDER U REGIONU PO RASTU BDP-A!

- Kada sam pre nekoliko dana govorio da će Srbija biti među najuspešnijim zemljama u Evropi, bio sam suočen sa najgorim pogrdama. Dve godine zaredom, ovu i sledeću, ubedljivo ćemo imati najbolje rezultate - kazao je Vučić u Dnevniku RTS-a.


Srbija će, kaže, imati najmanji pad, odnosno kako se stručno kaže najviši rast.

- To će da bude na oko minus 3, čime bi na evropskom nivou bili prvi ili drugi. A to je zato što smo dobro pripremljeni. Potcenjivali smo sebe, a sproveli smo izvanredne reforme 2014.i 2015. Imamo odličnu NBS, javne finansije u celini, imamo dobre devizne rezerve. Nije nam bio potreban novac MMF, dok su ga neki drugi uzeli. To sve pokazuje da Srbija može uspešnije od svih drugih da se nosi - objasnio je on.

Podsećamo, na osnovu podataka MMF-a Hrvatska je 2018. godine imala rast bruto domaćeg proizvoda od 2,7 odsto, dok je srpski BDP porastao za 2,9 procenata. Tokom 2019. Srbija je imala rast od 4,2 odsto, a Hrvatska 2,9 procenata. 

Zbog novonastale krize izazvanom koronavirusom, predviđeni pad Hrvatske ekonomije 2020. godine biće -9, dok će Srbija zabeležiti pad od -3 procenta. 

Informer

Za 2021. godinu čekaju nas takođe odlične prognoze, na strani naše zemlje. Srpski BDP će rasti 7,5 odsto, dok će u Hrvatskoj rast biti samo 4,9 procenata.

Informer

Sada je potpuno jasno zašto se hrvatski gnev ne smiruje. Histerično napadaju Srbiju jer je sada konačno jasno da naša država stiže i prestiže Hrvatsku koja je oduvek bila jača po ekonomskim parametrima. Napadaju i srpskog predsednika Aleksandra Vučića jer je uspeo ono što nijedan lider naše zemlje nije uspeo u istoriji - da bude lider u regionu po stopi privrednog rasta.