18.04.2020.

11:02

Foto:

Vesti

DAČIĆ PREDVIĐA NOVI SVETSKI POREDAK POSLE PANDEMIJE: Kriza je jasno pokazala - međunarodne organizacije su nesposobne, KINA JE NOVI SVETSKI LIDER!

On je naveo da se Savet bezbednosti UN sastao samo jednom od početka pandemije, 9. aprila, i to bez uspeha, jer nisu mogli da sastave čak ni predsedničko saopštenje, a da se ne govori o Rezoluciji.

- Ako ne možete da sastavite saopštenje o borbi protiv kovida u ovakvim uslovima pandemije, kada je ovoliko ljudi zaraženo i umrlo, onda kakvu ulogu vi možete da očekujete od te organizacije u rešavanju tog pitanja. Isto tako je i sa drugim organizacijama - rekao je Dačić.

Kako kaže jedna od posledica pandemije biće preispitivanje uloge međunarodnih i regionalnih organizacija kao što su UN, njenih specijalizovanih organizacija kao što je SZO, ali i EU i drugih regionalnih organizacija.

DAČIĆ REKAO ONO ŠTO SVAKI SRBIN MISLI! DA LI JE OVO BIOLOŠKI RAT, velike sile nam duguju odgovor o poreklu virusa korona!

Napominje da će pandemija ubrzati približavanje Kine poziciji svetskog ekonomskog lidera i da bi to moglo da vodi još otvorenijoj i direktnijoj konfrontaciji Kine sa SAD.

- Taj proces će povećavati pritisak na druge države da se pozicioniraju i odrede prema toj borbi SAD i KIne na ekonomskom nivou i šire - rekao je ministar za TV Pink.

Podseća da kriza može da se spreči samo vakcinacijom, a da vakcina još nije pronađena.

- Kriza će trajati dok se ne pojavi vakcina. Ideja će biti da se svi vakcinišu. Ko je bude pronašao zaradiće puno novca - naveo je on.

Kako kaže, Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije prate kako se ponašaju države u regionu i celoj Evropi, kako popuštaju mere koje su uveli.