24.04.2020.

19:43

Foto:

Vesti

NIKAD NIKO NIJE PONIZIO EU KAO SRBIJA, mediji u regionu i Evropi pod oznakom hitno preneli vest da će BEOGRAD ČLANICAMA EU POSLATI ZAŠTITNU OPREMU i pomoći im u ratu sa koronom!

Iz njihovih izveštaja može se izvući jasna pouka. Nikad niko nije ponizio EU kao Srbija i Srbi. Iako ih je, blago rečeno, Evropa ostavila na cedilu, zabranivši izvoz medicinske opreme iz EU, Srbija je postupila potpuno suprotno. Ne samo da to EU nije uzela za zlo, veće je odlučila da pomogne toj istoj Evropi!

Podsetimo, EU se nije proslavila pružanjem pomoć našoj zemlji kad nam je bilo najpotrebnije, ali se Srbija i pored toga snašla i nabavila potrebnu zaštitnu medicinsku opremu, ali i pokrenula sopstvenu proizvodnju lekova protiv korone i medicinske opreme!

Mediji u regionu ističu i reči predsednika Vučića kako je "Srbija zahvalna Evropskoj uniji na financijskoj pomoći i potpori u borbi protiv koronavirusa te na solidarnosti u vreme poplava 2014. godine".

- U ovom trenutku Srbija ima "nešto više respiratora i zaštitne opreme nego što joj je potrebno", a ako neka članica Unije to treba, "možemo ih isporučiti u roku od 12 sati - rekao je Vučić novinarima posle sastanka s ambasadorima država članica EU i predstavnicima Evropske komisije u Beogradu. 

On je napomenuo da je Srbija talijanskoj pokrajini Veneto ponudila pomoć kada je to bilo potrebno.