29.04.2020.

14:35

Foto:

Vesti

(VIDEO) OVO JE MOJA LJUDSKA DUŽNOST! Brnabić Raduloviću otkrila bolnu istinu: VAŠE LUDILO JE UZNAPREDOVALO, LEČITE SE!

 

- Postoji politička korektnost i postoji lična odgovornost i ljudska dužnost. Ovom gospodinu moram da kažem, iako možda neće biti političko korektno to je moja ljudska dužnost mene kao predsednice Vlade - gospodine Raduloviću, Vaše ludilo je uznapredovalo i otelo se kontroli. To je bila moja ljudska dužnost, a moja dužnost kao predsednice Vlade je da Vam ne dozvolim omalovažanje svih ljudskih žrtava, svih ljudi koje smo izgubili, pre svega u Republici Srbiji, a onda i svih ljudskih žrtava širom zemljine kugle koje Vi omalovažavate time što govorite da ovaj virus ne postoji, da opasnost ne postoji, da se ovo sve nije desilo. Omalovažavate njih, njihove porodice, vređate i omalovažavate sve naše zdravstvene radnike koji se bore, koji su na prvoj liniji fronta, koji rizikuju svoje živote, živote svojih porodica, omalovažavate sve stručnjake i sve one koji su u ovoj borbi izgubili nekoga, a svi mi znamo nekog takvog i to Vam neću dozvoliti. I još jednom, gospodine Raduloviću, molim Vas, idite lečite se! Ne mislim ovo kao uvredu, mislim ovo sa ljudske strane - rekla je premijerka Ana Brnabić.

Informer

Nakon premijerke, reč je dobio ministar Vulin koji je na početku svog izlaganja rekao da se slaže sa svime što je izrečeno.

- Sve što je rekla predsednica Vlade je apsolutno i moj stav. Verujem u medicinu, verujem da je moguće izlečiti se, samo ako postoji volja - dodao je Aleksandar Vulin.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je ranije danas pozvala poslanike D JB ili da stave maske ili da izađu iz sale, posle čega su oni napustili zasedanje, ali su se kasnije vratili.


Radulović je rekao da ne želi da se obrati ni predstavnicima vlade, ni poslanicima već javnosti, te je gledajući u kameru poručio “da je strah veliki, da se građani moraju probuditi i da je izvršen državni udar”.

- Sve skupštine u svetu zasedaju. Do 21. marta su radile kafane, pa posle toga i frizerski saloni, a skupština je zatvorena 15. marta. Sve ovo je farsa. Skupština je radila i za vreme Prvog svetskog rata - rekao je Radulović.

 

Informer

Potom je pokazao fotografiju sa događaja kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da je “ispod mosta bilo dovoljno aktivista SNS za kvorum”.

On je poziv predsednice parlamenta da stavi masku ocenio kao ponižavanje, dodajući da je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da nema razloga da se nose maske.

Gojković je iz poslaničke klupe rekla da su “svi znali da će Radulović doći da naparavi incident”, podsetivši da je predsednik države još 15. marta objasnio razloge zašto smatra da skupština ne može da se sastane, ali Radulovića to ne interesuje.

- Radulović bez poslaničke grupe mora da nađe način da skrene pažnju na sebe. Ovo nije smešno, ovo je tragično - rekla je Gojković.