03.05.2020.

23:25

Foto:

Vesti

MOLIM GRAĐANE DA 100 EVRA POTROŠE U SRBIJI! Vučić o ekonomiji u doba korone: Industrijska proizvodnja nam nije pala

- Kod nas su frizerski saloni otvoreni sedam dana pre nego u prvoj zemlji Evrope. Nama su mali privrednici važni, i nisam ja rekao da ćemo biti najzdraviji, a ja sam dokazani skeptik i opet sam siguran u odlučne rezultate. Između 5,1 i 5,2 je naš rast, a bio bi i viši da nismo imali vanredno stanje - kaže Vučić.

Dodaje da uvek sebe podcenjujemo i da smo uvek navikli da smo u krizi. Ističe da ćemo se brzo podizati i da je ponosan jer to potvrđuju i sve svetske institucije.

Informer

- Industrijska proizvodnja nam nije pala, raste prerađivačka industrija! Raste sve ono što je srž industrije! Naša ekonomija je snažna i može to da izdrži, pa i pomoć od 100 evra. Molim ljude samo da taj novac potroše u Srbiji. Hrvatska će imati -9, a mi ćemo biti na nuli oko nule. Nadam se da ćemo čak biti i pozitivni - kaže Vučić.

Ističe da je najbolje i najsigurnije preko leta ostati u zemlji.

- Naša Srbija je prelepa i sve je uređenija i sa odličnim kapacitetima. Želimo da nam kafići i restorani što pre prorade, i to nam je dodatni priliv PDV-a. Računali smo 76 mlrd prihodne strane, ali je ona na 84 mlrd. Zidali smo fabrike i otvarali ih i zato privreda sve lakše podnosi. Sada nam ostaje što brže otvaranje evropske ekonomije - kaže Vučić.

U hotelijersko-turističkom sektoru će, kaže, biti najviše problema, kao i u događaj industriji.

- Borimo se "Final eight", čime ćemo dovesti 3.000 ljudi u naše hotele. Kao što smo u sportovima u vrhu, tako ćemo gledati da budemo i u ekonomiji - kaže Vučić. Za dve godine ćemo, kaže, preteći Hrvatsku po BDP-u.