07.05.2020.

15:54

Foto:

Vesti

DAČIĆ I GODFRI: Saradnja u pandemije pokazatelj dobrih odnosa!


Godfri je pohvalio aktivnosti Vlade Srbije u sperčavanju širenja korona virusa i solidarnost koju je iskazala Srbija, a najavio je novu pomoć SAD u vidu medicinske opreme koja bi posredstvom Svetske zdravstvene organizacije uskoro trebalo da stigne u Srbiju.

Kako je saopštilo Ministartsvo spoljnih poslova, Dačić je na sastanku sa Godfrijem ponovio da visoko uvažavamo pomoć koju su SAD uputile Srbiji u borbi protiv pandemije u vidu testova i opreme za ranu detekciju korona virusa.

Dačić je informisao američkog ambasadora da je Skupština Srbije na jučerašnjoj sednici ukinula vanredno stanje koje je uvedeno 15. marta i da je nastupila faza popuštanja mera koje su donete u cilju sprečavanja širenja pandemije izazvane korona virusom.

Godrfri je pohvalio aktivnosti Vlade Srbije koje su preduzete u borbi protiv korona virusa i istakao da Vlada može biti ponosna, jer je merama koje je donosila uspela da sačuva ljudske živote.

Sagovornici su saglasni da solidarnost, kao univerzalna vrednost, ne sme biti zaboravljena ni u najtežim trenucima i da su dve zemlje to pokazale svojim primerima u ovoj krizi.

Godfri je pohvalio solidarnost koju je Srbija pokazala učešćem na donatorskoj konferenciji, kao i kroz pomoć koju je uputila regionu, a Dačić naveo da je doniranjem dva miliona evra na konferenciji "Globalni odgovor na Koronavirus" Srbija pokazala spremnost da i u najtežim trenucima pruži pomoć i drugima.

Godfri je predstavio Deklaraciju o principima Međunarodne alijanse za verske slobode i pozvao Srbiju da se pridruži ovoj inicijativi.