09.05.2020.

11:19

Foto:

Vesti

UDS: Naš osnovni cilj je da nestane granica između Srbije i EU

 
- Tek kada ova granica nestane moći ćemo da kažemo da će građani u Srbiji imati priliku za normalan život, da će moći da žive bez strahova i teskoba sa kojima se suočavaju dodatno ovih dana kada vlada epidemija. Tek kada ove granice iza nas ne bude, moći ćemo da živimo u normalnoj državi, bez straha da ćemo biti nejednaki pred zakonom, bez straha od siromaštva, bez straha od samovolje vlasti. Zbog toga je potrebno da postoji ujedinjena politička snaga i zbog toga postoji Ujedinjena demokratska Srbija - rekao Marko Đurišić, jedan od lidera i prvi na listi UDS.
 
Đurišić je naglasio da je Ujedinjena demokratska Srbija formirana kako bi na izborima zaštitile evropske ideje i evropske vrednosti a da je ukidanje granica između Srbije i Evrope simbol onoga za šta će se UDS boriti.
 
Bojan Kostreš, koordinator Vojvođanskog fronta, članice UDS, rekao je da je Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez izrazito proevropskih i demokratskih stranaka i organizacija
 
- Vojvodina je oduvek bila most između Srbije i Evrope i nama je veoma važno što imamo saveznike u Beogradu i centralnom delu Srbije da se zajednički borimo da vrednosti koje važe u EU, a koje su za nas Vojvođanke i Vojvođane veoma bitne, implementiramo u čitavu državu. Nije to samo u pitanju životni standard, nisu tu u pitanju samo subvencije koje će, recimo, naši paori dobijati, a koje će biti mnogo veće nego što su danas, nego je to i uvažavanje kvaliteta života, suživota, priznavanje prava na različitosti. Mi u Vojvodini znamo da su različitosti koje postoje među nama naš kvalitet i naša prednost a ne naše mane - rekao je Kostreš.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički saveza Srbije 21, Vojvodjanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.