09.05.2020.

18:42

Foto:

Vesti

AFERA "NOŽ" JE ČIST FAŠIZAM! DRŽAVA ĆE ODGOVORITI NA NASILJE! Stefanović: Rističević juče prebijen, a danas se vodi kampanja protiv njega!

- Zastrašujuće je da čovek koji je dobio batine juče, da se nastavlja fašistička kampanja protiv njega. Nije im dovoljno što su ga prebili. Sve snimke kada pogledate vidi se da Marijan Rističević u ruci drži ključ od automobila "Škoda" sa priveskom koji ta firma dodeljuje uz automobil. Pritom, on nakon toga prolazi kroz vrata Skupštine gde ima detektor na metal. Ne iznenađuje me Marinika Tepić već mediji koji su to preneli, a bili su juče na mestu događaja i snimali sve. To je čist fašizam i nasilje se ne sme pravdati. Dragan Đilas se žali da su mu vikali "Đilase, lopove", a ne smeta mu kada tuku poslanike - rekao je Stefanović.

Privedeno 15 osoba

Stefanović je ponovio da je posle incidenta ispred Skupštine juče privedeno 15 osoba, koje će odgovarati pred Prekršajnim sudom.

- Država će odgovoriti na nasilje - podvukao je ministar unutrašnjih poslova.
 

Na pitanje zašto Boško Obradović nije priveden, ministar kaže sledeće:

- Boško Obradović je narodni poslanik i uživa imunitet, zato nije priveden. Da bi bio priveden, neophodno je da bude zatečen u izvršenju neke kriminalne radnje za koju je zaprećena kazna od pet ili više godina zatvora. Njemu može da bude napisana prekršajna prijava, ali čini mi se da neki državni organi u nekim slučajevima reaguju brzo, a u ovako nekim veoma sporo. Tu se vidi ona priča "vlast drži sve državne organe u svojim rukama", sad se vidi da to nije istina - naglasio je Stefanović.