12.05.2020.

12:17

Foto:

Vesti

VUČEVIĆ ZA PINK: Incident ispred Skupštine pokazuje želju LJOTIĆEVSKE STRANKE BOŠKA OBRADOVIĆA DA IZAZOVE incidente i konfrontaciju u društvu!

 

- Neki pojedinci pokušavaju da dobiju na vidljivosti i spremni su da rizikuju sve, tuđe živote, mir u društvu i državi, da i nasilnim metodama izazovu neka dešavanja na politilčkoj sceni - rekao je Vučević.

- Imali smo fizičke napade na narodne poslnike, da jedan poslanik sa grupom nekih huligana u klasičnom fašističkom maniru čeka druge poslanike i tuče ih na stepeništu Skupštine Srbije. Bacate, tučete, psujete Marjana Rističevića - ovo su scene koje ne želimo nigde da vidimo posebno ne ispred parlamenta u Srbiji - rekao je Vučević.

Ukazao je da se mnogo veći broj građana okupio da podrži Aleksandra Matinovića i Sandru Božić, u odnosu na one koji su tu bili zbog Obradovića.

Uz napomenu da to okupljanje potencijalno ugrožava i zdravlje ljudi, Vučević je istakao da to nije poligon za merenje.

- To se meri samo na biračkim mestima. I članovi SNS moraju biti svesni odgovornosti koju imaju, da ne nasedaju na provokacije, da ne idu u konflikne situacije. To maksimalno treba da izbegavamo, a to ne znači da smo kukavice, nego da smo odgovorni i da nam je stabilnost i budućnost građana Srbije iznad svega - rekao je Vučević.

Informer

On je istakao da je dobra vest da je Božić prekinula štrajk glađu, te da se nada da će i Martinović uraditi isto. 

U Novom Sadu bez novozaraženih koronavirusom

Gradonačelnik Novog Sada je naveo da je očigledno je da se život vraća u neku normalu.

- Imamo dobar trend epidemiološke situacije. Poslednja 72 sata nismo imali ni jednog zaraženog, a dnevno se testira 200 do 300 ljudi. U prethodnih sedam dana smo na oko 1.000 testiranih imali smo četir zaražena - rekao je Vučević.

On je apelovao na građane da nastave odgovorno da se ponašaju.

- Moj utisak je da smo se svi opustili - dodao je Vučević i napomenuo da gradski prevoz dobro funkcioniše i bez problema, kao i da su juče otvorena obdaništa.

- Imali smo nešto manje od 2.000 dece od 16.000 upisanih. To nam je olakšalo da se još bolje pripremimo. Sve je prošlo u najboljem redu - istakao je Vučević i dodao je da su otvoreni i produzeni boravci u 36 škola.

Informer

Ocenio je da je ogromna sredina disciplinovana, jer da nije ne bi imali ovakvu epidemiološku situaciju.

Nije bilo velikog talasa otpuštanja

Govoreći o ekonomskim parametrima, Vučević je istakao da je stanje bolje u odnosu na procene kada je uvedeno vanredno stanje i svi su pričali o otpuštanju.

- Mnogo su bolji pokazatelji. Mi imamo manji broj nezaposlenih u odnosu na isti period prošle godine. Sigurno da je neko ostao bez posla, ali nema velikog talasa. Doprinele mere države za male privrednike. I Novi Sad se pridružio, pa smo relaksirali cenu zakupnine za poslovni prostor. Zakupci su dobili popust od 80 odsto ako plate u tekućem mesecu, 50 odsto ako plate nakon vanrednog stanja i 20 odsto ako plate sledeće godine na 12 rata - naveo je Vučević.

Prema njegovim rečima, te mere su usmerene na male preduzetnike i mikro preduzeća da ljudi ne bi ostali bez posla.

- Ako loše budue loše stajala Evropa i mi ćemo imati posledice stranih komanija na koje kompanije ovde oslanjaju. Mislim da će srpska ekonomija biti jedan prijatan primer za celu Evropu - rekao je Vučević.

On je istakao da će Novi Sad pokušati da ne traži pomoć od države.

- Biće teška godina, teža nego što smo planirali kada smo donosili budžet.Odstupanja će biti manja nego što smo mislili, suštinu investicija i radova mislim da ćemo zadržati. Odgovorno se vodimo prema budžetu,nije lako, ali guramo - rekao je Vučević.