13.05.2020.

14:49

Foto:

Vesti

POKAZANA SOLIDARNOST DVA NARODA! Vulin preneo zahvalnost Šojguu za angažovanje ruskog tima

Vulin je preneo izuzetno zadovoljstvo zbog uloženog napora ruskog tima u borbi protiv suzbijanja epidemije Kovid-19, čime je, kako je kazao, pokazana solidarnost dva naroda, kao i nebrojeno puta tokom istorije i podsetio da je ruski tim zbog te požrtvovanosti odlikovan najvišim priznanjima Ministarstva odbrane Srbije "za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije", dodeljenim na ceremoniji za Dan pobede, 9. maja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vulin je prihvatio poziv za učešće na zajedničkom zasedanju ministara odbrane država članica Zajednice Nezavisnih Država, Šangajske organizacije za saradnju i Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti u Moskvi.

Informer

Ruski ministar preneo je da je zahvaljujući odličnim odnosima dvaju predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, ruska pomoć bila brza, efikasna i pravovremena.

Zahvalio je, kako se navodi, na priznanjima te je izrazio "zadovoljstvo i ponos što smo bili zajedno na Dan pobede".

Kroz razgovor je poručeno da su i Srbija i Rusija rešene da nastave saradnju u oblasti odbrane, što će doprineti jačanju odbrambenih kapaciteta dve države.