20.05.2020.

09:20

Foto:

Vesti

OVO JE SAMO POČETAK, POSLE CRNE GORE, POČEĆE ZAHTEVI ZA OSNIVANJE PRAVOSLAVNE CRKVE KOSOVA, BiH... Vučić posle sastanka s patrijarhom uputio jezivo upozorenje!

- Ove se radi o nečemu teškom za srpski narod, neko pokušava da stvori novu crkvu u Crnoj Gori. Cilj je da za 10 godina nestane srpski narod tamo - rekao je Vučić i dodao:

- Volimo i poštujemo svoj srpski narod, insistiraćemo na jedinstvu, neko je pomislio da može da asimiluje srpski narod, nadam se da patrijarh Irinej nije u pravu kada govori o proterivanju srpskog naroda. Mi ćemo biti uz svoj narod, novih Oluja i proterivanja neće biti.

Informer

- Srbija i Crna Gora moraju da budu najbliži. Ne postoji niko bliži Srbiji od Crne Gore. Ali ti ljudi moraju da razumeju da ne smeju da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije i srpskog naroda. Mi Srbi samo tražimo da naš narod bude svoj na svome, oni su tamo vekovima, oni tamo nisu dovedeni.

- Ovo je samo početak, posle toga će uslediti stvaranje pravoslavne crkve na Kosovu, ili u Bosni i Hercegovini. Srpski narod se tokom ustaškog režima usprotivio svakom pokušaju stvaranja pravoslavne crkve koja nije srpska.