21.05.2020.

21:37

Foto:

Vesti

KAKO VLAST U ŠAPCU RASPOLAŽE BUDŽETSKIM PARAMA! Zelenović daje državne milione za pljuvanje Vučića!

Na poslednjem konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja gradska vlast u Šapcu, koja je pod direktnom kontrolom Zelenovića, dodelila je 28,3 miliona dinara opoziciono nastrojenim medijima čija je glavna uređivačka politika hejterska kritika vlasti.

Tako je niskotiražni dnevni list "Danas" dobio čak dva miliona dinara za projekat "Šabac plus", što je čak 200.000 više nego prošle godine. Nedeljnik "Novi magazin" dobio je milion dinara, koliko i agencija Beta.

Najviše novca dodeljeno je lokalnim medijima koji su otvoreno na strani gradske vlasti - Glasu Podrinja, RTV Šabac i Podrinskim.

Kako su deljene pare u Šapcu na medijskom konkursu

Podrinske Šabac, grad Jevrema, Luke, Vinavera i naših potomaka 7.000.000
Glas Podrinja Šabac po volji građana 7.300.000
RTV Šabac Opstrukcija istine i pravo građana na informisanje 10.000.000
Beta press Šabac po meri građana 1.000.000
Novi magazin Kultura jednako Šabac 1.000.000
Danas Šabac plus 2.000.000
* ukupno: 28.300.000

Zelenović za Informer kaže da je konkurs sproveden striktno po zakonu.

- Svake godine komisija koju čine ugledni medijski poslenici donese odluku potpuno samostalno. Ta odluka je za mene zakon - naveo je on.

S druge strane, Aleksandar Pajić, nosilac liste SNS u Šapcu, kaže da su mediji u ovom gradu pod punom kontrolom aktuelnog gradonačelnika.

- Sve ono što Zelenović traži od medija u Beogradu nije ispoštovao u gradu kojim vlada. Mediji u Šapcu nisu dostupni svima, već su jednostrani i pristrasni prema njemu, dok je SNS marginalizovana i prema njoj se ponašaju kao da ne postoji iako je najveća stranka u gradu s najvećim brojem odbornika i glasova na prethodnim izborima. Oni vode najprljaviju kampanju i protiv predsednika Vučića - navodi Pajić.