28.05.2020.

13:42

Foto:

Vesti

PA ŠTA SMO MI, JESMO LI MI BUDALE, KAKVE MERE RECIPROCITETA?! Dačić: Kad Er Srbija dobije dozvolu, tada će i Montenegroerlajnz


"Juče ste mogli da vidite koliko i ovde u Beogradu ima nerazumevanja i lobiranja za interese crnogorske vlasti povodom odluke da Monenegro eraljanz ne dobije dozvolu za sletanje u Beogradu", naveo je Dačić odgovarajući na pitanja novinara.

Niko, primećuje Dačić, ne pita Mila Ðukanovića i Duška Markovića zašto nisu dali dozvolu Er Srbiji da sleti u Podgoricu i Tivat.

"Kada bude dobila Er Srbija dozvolu, dobiće i Montenegro eraljanz", poručio je Dačić i dodao: "Pa šta smo mi, jesmo li mi budale, kakve mere reciprociteta? Još da njihovi mogu da lete, a naši ne mogu da lete, i onda kao to je strašna mera Srbije, pogodila je strašno CG. Nema tu sentimentalnosti, kada je reč o civilno-vazduhoplovnim vlastima, tu nema politike".

Upitao je one koji se, kako je rekao, zalažu da Montenegro erlajnz ne zalažu i za prava Er Srbije, a neki od njih su, ističe Dačić, i na vlasti.

"Er Srbija je tražila dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila, kad dobije Er Srbija dobiće i Montenegro erlajnz. Pa šta sad znači sve putnike treba da vozi Montenegro erlajnz... Je l tako? Slušajte, mi jesmo dobri, ali nismo baš glupi", rekao je Dačić.

Mera reciprociteta, objašnjava, bila bi kada bi Srbija zabranila ulazak u zemlju državljanima Crne Gore, a to, ističe, nije uradila i neće uraditi.

"Čuli ste i predsednika Vučića koji je rekao da to nećemo da uradimo", podsetio je Dačić.

Informer

Dačić je istakao da je potez Podgorice nelogičan da ne otvori granice sa Srbijom i upitao kako je moguće da srpski državljani nisu zdravstvena opasnost za Grčku, Bugarsku i Mađarsku, a jesu za Crnu Goru.

Dačić je rekao da je Srbija ranije najavila da će od 1. juna otvoriti granice sa BiH, Severnom Makedonijom, Crnom Gorom i Albanijom.

"Malo je nelogično da to sada ne prate i druge zemlje u regionu", rekao je Dačić, odgovarajući na pitanja novinara.

Dačić je povodom te odluke upitao crnogorske vlasti kako je moguće da srpski državljani nisu zdravstvena opasnost za Grčku, Bugarsku i Mađarsku, koje otvaraju granice za naše građane, dok za Crnu Goru jesu.

„Malo je nelogično i da u danu kada mađarski ministar Sijarto kaže da Mađarska otvara granice sa Srbijom, da kada grčki i bugarski premijeri Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za građane Srbije bez testova i karantina, stignu takve izjave iz Crne Gore“, primetio je Dačić.

Smatra da je politička intencija svih u regionu relaksacija takvih mera.

BONUS VIDEO