02.06.2020.

14:50

Foto:

Vesti

PALMA: Sa žaljenjem mogu da konstatujem da je Grad Jagodina pogrešna adresa za realizaciju zahteva bivših igrača FK Jagodina!

 

Tim povodom predsednik Marković izdao je sledeće saopštenje:

Danas su kod mene na prijemu bili bivši fudbaleri FK Jagodina, sa svojim advokatom, u vezi neizmirenih obaveza FK Jagodina od pre više godina. Rezime sastanka je :

1. Grad Jagodina nije osnivač FK Jagodina i ni po jednom osnovu nema zakonske mogućnosti za izdvajanje sredstava za ovakve namene. Igrači nisu potpisivali trojne ugovore sa klubom i Gradom već samo sa klubom.

2. Grad Jagodina već godinama finansira sve sportske klubove i druga udruženja građana po unapred utvrđenom planu i programu. Grad Jagodina je redovno i u celosti izmirivao sve planom i programom predviđene obaveze prema klubovima i ostalim udruženjima građana, pa i prema FK Jagodina.

3. Osnovna uloga grada Jagodine je da izgradi infrastrukturu za sve sportove pa i za fudbal. Finansirao je izgradnju stadiona po evropskim standardima i pripadajućom infrastrukturom, pomoćne stadione, reflektore, čime su stvoreni uslovi da se u Jagodini odigravaju evropske utakmice i utakmice državne reprezentacije. Tekuće poslovanje kluba nije u nadležnosti Skupštine grada Jagodina, niti grad na bilo koji način može da utiče na to, osim da na na vreme prebaci predviđena sredstva za tekuće poslovanje kao i svim ostalim klubovima iz 32 različite sportske discipline, od fudbala do šaha.

Ni jedan grad u Srbiji ne može i nema obavezu da finansira takmičenje kluba koji igra u Super ligi. Mi smo napravili stadion i stvorili uslove klubu i igračima a klub treba da živi od sopstvenih prihoda. Igračima sam rekao da sam godinu dana pre ispadanja iz Super lige, kao gledalac a ne kao član uprave, prestao da gledam utakmice FK Jagodina.

Neko od prisutnih igrača se požalio da mu član porodice nije zaposlen i ja sam u tom smislu ponudio pomoć.

Grad Jagodina nema ni zakonsku ni moralnu obavezu da izmiri davno nastala dugovanja.