03.06.2020.

21:05

Foto:

Vesti

PRIŠTINA DOBILA VLADU, ALI HAOS TEK SLEDI! KURTI ODBIO DA PREDA VLAST, Tači ga optužio za zločinački poduhvat, OSMANI TVRDI DA JE BEOGRAD PREUZEO KOSOVO...

Lider Samopredeljenja i dosadašnji vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti poručuje da je nova vlada koju predvodi funkcioner DSK Avdulah Hoti beskorisna i poručio da će nastaviti borbu i vrlo brzo se vratiti u izvršnu vlast.

Kurti je rekao i da neće prihvatiti primopredaju sa nekim koga je razrešio dok je bio premijer.

Ponovio je da je nedavna odluka Ustavnog suda o dekretu kosovskog predsednika Hašima Tačija za imenovanje Hotija za mandatara neprihvatljiva, prenosi Kosovo onlajn pisanje prištinske Kohe.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je od opozvanog predsednika prištinske vlade Aljbina Kurtija da što je pre moguće preda dužnost izabranom premijeru Avdulahu Hotiju.

Tači je, na konferenciji za novinare nakon izbora nove vlade rekao da Kurti treba da napusti "uzurpiranu" funkciju i što pre oslobodi kabinet za novog premijera.

Zatražio je od Kurtija da pritom ne izaziva probleme i upozorio ga da blokiranje rada nove vlade nije na čast ni Kurtiju, ni njegovoj stranci, Kosovu ni demokratiji.

Konstatovao je da je od vitalnog značaja to što je, kako je rekao, "Kurtijev zločinački poduhvat preko legitimnih institucija dobio direktan i adekvatan odgovor i da je sada vreme da ide kući", prenela je prištinska Koha.

SLOBODA MEDIJA U AMERICI - HA-HA-HA KOMENTAR! KAD VAM AMERIČKI PLAĆENICI, SOROŠEVE NVO u Srbiji pričaju o pravima novinara - POKAŽITE IM OVE VIDEO SNIMKE

Predsednica parlamenta Vjosa Osmani, koja je odbila da predsedava sednicom na kojoj je izabrana nova prištinska vlada, tvrdi da je to vlada koja će u potpunosti zavisiti od glasova Srpske liste, odnosno Beograda.

- Vlada koja u potpunosti zavisi od glasova Srpske liste, što znači Beograda, a koju je obezbedio predsednik Tači na 61. glasu, suprotno svojoj ustavnoj ulozi, nikada ne može biti reprezentativna volja naroda - rekla je Osmanijeva, prenela je prištinska RTK.

Umesto odgovora na pitanje da li će i dalje biti predsednica parlamenta, Osmanijeva je rekla da predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači "nikada nije bio niti će biti njena politička porodica".

IMA LI VEĆEG DOKAZA DA SRPSKOJ NIJE MESTO U OVAKVOJ BIH?! Sarajevo sramno prekraja istoriju, CILJ JE DA SE PRIKRIJE GENOCID NAD SRBIMA!

Politički analitičari smatraju da će novoizabrana vlada u Prištini na čelu sa Avdulahom Hotijem, za razliku od prethodne, delovati  u koordinaciji sa Vašingtonom i zemljama EU kada je reč o odnosu prema Beogradu i nastavku dijaloga.

Veruje se i da će biti pod kontrolom kosovskog predsednika Hašima Tačija posebno kad je reč o ukidanja taksi i nastavka dijaloga sa Beogradom.

FRANCUSKI SUD STAO UZ SRBIJU I ŽESTOKO OPTUŽIO AMERE! Kapetan Frikono umro je zbog uranijuma na Kosovu KOJI JE POSEJAO NATO!

Kako kaže, specijalnom izaslaniku američkog predsednika Donalda Trampa, Ričardu Grenelu, i izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku sada će biti odvezane ruke da mogu više da reaguju i češće se susretnu sa pregovaračima kako bi utvrdili kako i kojim ritmom bi se nastavili pregovori.