04.06.2020.

15:39

Foto:

Vesti

POPOVIĆ I BOCAN HARČENKO o nastavku ekonomske saradnje Srbije i Rusije!


Popović je pozvao ruske kompanije da ulažu u Srbiju i istakao da postoje brojne pogodnosti koje je Vlada Srbije spremna da pruži zainteresovanim investitorima.

- Srbija je lider u privlačenju investicija u ovom delu Evrope. Imamo najbolje inženjere, odlične tehničke kadrove, zahvaljujući razvoju dualnog obrazovanja, a za ruske kompanije je posebno značajno to što ne postoje carine za izvoz robe iz Srbije u Evropsku Uniju - rekao je Popović, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ministar je rekao da, putujući kroz Srbiju, poziva mnoge kompanije i privrednike da se više orijentišu ka izvozu na rusko tržište.

Informer

Naveo je da je Srbija jedina zemlja na svetu koja ima mogućnost bescarinskog izvoza na tržište Rusije i Evroazije i istakao da treba više da koristimo tu mogućnost.

- Sa svoje pozicije u Vladi Srbije trudiću se da neprestano razvijamo državne mehanizme za podsticanje većeg izvoza u Rusiju. To je budućnost koju su prepoznale i mnoge razvijene evropske zemlje, kao sto su Nemačka, Italija i Austrija - rekao je Popović.

Ambasador Rusije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo odličnom političkom i ekonomskom saradnjom dve zemlje, posebno istakavši značaj te saradnje tokom krize izazvane korona virusom, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Popović ruskom ambasadoru zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i Metohije.