08.06.2020.

21:30

Foto:

Vesti

NE MOGU SA ČEDOM, ČANKOM I OSTALIM ŽUTIM LOPOVIMA! Šešelj: Sa izdajnicima neću protiv Vučića!

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poručuje da se sa "izdajnicima" i "žutim lopovima" nikada neće udruživati protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića!
 

Šešelj u razgovoru za Informer ističe da mu ne pada na pamet da posle parlamentarnih izbora 21. juna pravi koaliciju sa "onima koji su pokrali svoju državu". Kako navodi, sa takvima nema nameru da ruši aktuelnu vlast, bez obzira na razne sumnje koje su se pojavile poslednjih dana.
 

Čeda i Čanak

Ne možemo i nećemo se nikada i nipošto udruživati ni sa Nenadom Čankom, ni sa Čedomirom Jovanovićem, ni sa njima sličnima
Vojislav Šešelj, lider radikala

Informer


 

Gori od Vučića
Prema Šešeljevim rečima, vlast se ne može rušiti sa onima koji su mnogo gori od naprednjaka.
- Duboko sam pogođen zbog insinuacije objavljene u Informeru da će SRS da se udruži sa svim ostalim opozicionim strankama samo ako bude moguće da se na taj način obori Vučić sa vlasti. Mi to nikada nismo radili i nikada to nećemo raditi! Nikada i nipošto se ne možemo udruživati ni sa Nenadom Čankom, ni sa Čedomirom Jovanovićem, ni sa njima sličnima. Sa izdajnicima nikada nećemo u koaliciju. SRS vodi svoju politiku! I dalje ćemo kritikovati naprednjačku vlast i sve ministre koje otkrijemo u kriminalu i korupciji. Ali sve dok Vučić vodi politiku približavanja Rusiji i Kini i dok brani srpske nacionalne interese, od nas ga glava zaboleti neće - naglašava Šešelj, dodajući da će se, posle izbora, možda stvoriti uslovi za koaliciju sa SNS:


- Ne možemo mi sa onima koji su mnogo gori od Vučića da se udružujemo protiv Vučića. Kad narod odluči da naprednjaci odu sa vlasti, a da dođu radikali, e to će onda biti druga stvar... A ko zna, možda će se stvoriti uslovi za koalicionu vlast.

ŠOK PROGNOZE NAJNOVIJIH ISTRAŽIVANJA! VUČIĆ OPET SAM PROTIV SVIH! Predsednik bi posle izbora mogao da bude u velikom problemu!

 

 

Šef radikala na ovim izborima očekuje mnogo veću podršku naroda.
- Očekujem znatno bolji rezultat nego na prošlim izborima. Mislim da je realno očekivati negde oko 15 procenata. Svestan sam da su trenutno naprednjaci najjači i realista sam u politici. Ali mi želimo da budemo najmoćnija opoziciona stranka u parlamentu. Nikad nismo bili opozicija Srbiji, nego opozicija aktuelnoj vlasti. Od nas strepe ministri, a ne država Srbija. Tako je bilo, tako jeste, tako će i biti - poručuje on.


Žestoko na afere
Šešelj kaže da bi u parlament trebalo da uđu sve stranke koje dobiju podršku naroda.
- U parlament treba da uđe svako za koga narod bude hteo da glasa. Ne znam ko bi mogao biti premijer. Vladajuća stranka će to odrediti. Mi se njima u to nećemo mešati. Oni imaju i ozbiljnijih kadrova, ali i kadrova koji ne zaslužuju nikakvo poverenje. Ako to bude u svakom pogledu dobra ličnost, mi ga nećemo napadati, a ako bude baš neko ko se kompromitovao, ko ima afere, onda ćemo ga žestoko napasti - poručuje Šešelj.