08.06.2020.

14:47

Foto:

Vesti

DRAGI BOŠKO, I TI I ĐILAS STE MI REKLI DA JE BOJKOT MRTAV! Sergej razvalio SzS: Boško me je pitao da ide sa mnom na izbore - ODBIO SAM GA!

 

- Nakon sastanka Saveza za Srbiju i ostatka opozicije kada sam rekao da idemo na izbore, Boško me je pitao da li ćemo u koaliciju - tvrdi Trifunović za portal Nova.rs.

Kako je rekao za naš portal, Obradović mu je prišao nakon sastanka na kom se govorilo o bojkotu.

- Ja sam rekao da idemo na izbore, Tadić je raščlanio bojkot, Boško je takođe rekao da je bojkot mrtav. Jedino je Jeremić bio čvrsto za bojkot. Krenuli smo sa četvrtog sprata, i na drugom mi je Boško rekao da možemo zajedno u koaliciju. Rekao sam mu da je na republičkim to nemoguće, jer smo mi levica, a on desnica, i ni on ni ja ne bismo mogli to da objasnimo glasačima. Međutim, rekao sam mu ‘ajmo zajedno na lokalu’. Ja njega razumem, on mora sada da se drži plana - objasnio je Trifunović.

On je ranije odreagovao na prozivku Obradovića na tviteru.

- Ne mogu da razumem kako neko ko sebe smatra opozicijom i ko drži do poštovanja Ustava može da učestvuje na ovim lažnim izborima. Zato pozivam sve učesnike na izborima koji sebe smatraju opozicijom da povuku svoje izborne liste i odbiju učešće na ovakvim protivustavnim izborima - napisao je Obradović.

Informer

Ovo nije prvi put da lider PSG govori o članovima Saveza za Srbiju, i njihovom internim sastancima na kojma se o bojkotu, bar prema rečima Trifunovića, govorilo van okvira javnih nastupa.

Ranije je Trifunović otkrio i da je Dragan Đilas smatrao da je bojkot mrtav i da su o tome otvoreno govorili.