11.06.2020.

11:30

Foto:

Vesti

PALMA: Jagodina je jedina lokalna samouprava na Balkanu koja je kroz besplatan autobuski prevoz povećala plate svim radnicima!

 

- Lokalna samouprava u Jagodini je, pored toga što je obezbedila italijanskim investitorima besplatnu lokaciju za proizvodne hale i maksimalnu logistiku, jedina lokalna samouprava na Balkanu, koja je kroz odluku o besplatnom autobuskom prevozu na celoj teritoriji Jagodine, od 20. januara prošle godine, povećala plate svim radnicima zaposlenim u preduzećima koja rade na teritoriji grada. Konkretno, u slučaju kompanije "Mobil Turi", radnici primaju redovno mesečno od 8 do 10.000 dinara za prevoz, koji je besplatan i na platu od 40.000 dinara to znači povećanje od 25 odsto - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma koji je upitao okupljene radnike da li redovno primaju naknadu za prevoz mesečno, na šta su oni odgovorili potvrdno i upitao ih da li svi imaju rešenja za stalno, na šta su takođe odgovorili potvrdno.

- U ovoj fabrici sada radi 100 radnika, a nakon što se završi nova hala radiće ih 150. Sve italijanske kompanije koje rade u Jagodini, kao što su Mobil Turi, Vibak, Andrea konfekcioni i Aunde proširile su svoje kapacitete i povećale broj radnika. Mobil Turi ceo svoj asortiman izvozi. 70 posto u Italiju, a 30 posto u Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i Rumuniju. Sutra u industrijskoj zoni u Jagodini postavljamo kamen temeljac za austrijsku kompaniju "Šibel", koja proizvodi elektromotore i koja će zaposliti 100 radnika, a sledeće nedelje stižu mašine u halu za nemačku kompaniju "Fišer", koja proizvodi auspuhe za BMW i šrafovsku robu i koja će zaposliti 300 radnika. Jagodina je tako postala industrijski centar na Balkanu - izjavio je Marković.

Početku radova na novoj proizvodnoj hali fabrike Mobil Turi pored predsednika Markovića prisustvovali su i Goran Milosavljević, načelnik Pomoravskog okruga, gradonačelnik Ratko Stevanović, Nikola Radosavljević, predsednik GO SNS u Jagodini, Marko Maljković, direktor Doma učenika u Jagodini.