23.06.2020.

09:44

Foto:

Vesti

NJU NIKO NIŠTA NE PITA U ODLUKAMA, PA DOĐE DA U SRBIJI POKAZUJE KOLIKO JE "VAŽNA"! Vulin: Tanja Fajon čini sve da bi Srbima ogadila EU

- Lično nisam pristalica Evropske unije, tako da, što se mene tiče, Tanja Fajon radi u dobrom pravcu. Ona će ubediti na kraju Srbe da ne teba da budu u Evropskoj uniji. Predsednik Vučić je čovek koji je za Evropsku uniju, koji drži Srbiju na evropskom putu. Kada bi se on pomerio, samo dva tri puta neka da antievropsku izjavu – Evropske unije u Srbiji neće biti. On je jedina brana između antievropskog raspoloženja koje stvara Tanja Fajon i konkretnih antievropskih rezultata u Srbiji – rekao je ministar Vulin, dodavši da nije atutoriteta predsenika Vučića, Evropske unije u Srbiji ne bi bilo i da „Tanja Fajon vrlo uspešno radi na tome da evroskeptici jednog dana dobiju većinu u Srbiji kada je u pitanju odnos prema Evropskoj uniji“.

Govoreći o mržnji i lažima iznetim na račun Srbije, ministar Vulin je istakao da je ponašanje Tanje Fajon onda kada je bila kod predsednika Vučića bilo potpuno drugaćije.  

- Ona je opozicija u Sloveniji, opozicija u Evropskom Parlamentu. Gde god se nešto odlučuje nju niko ništa ne pita. I onda nađe priliku da u Srbiji pokazuje koliko je ona važna i velika i da odlučuje šta će biti evropski put u Srbiji. Znam da je nekoliko puta bila kod predsednika Vučića i da nije davala takve ocene, da je tu bila daleko umerenija i prepoznavala mnogo više demokratije, da je tu videla mnogo više evropskog puta. Posle, nekako, kada ode pred kamere i kada se skloni od predsednika Vučića, onda postane mnogo hrabrija – poručio je ministar Vulin, podsetivši da je Fajonova do sada imala prilike da se sastane sa svim političkim partijama u Srbiji, sa svim relevantnim ljudima koji odlučuju o evropskom putu Srbije, izborima i sličnim važnim stvarima i da nije primetio da je tada imala neke velike primedbe.

Informer

Za komentare da je „u Srbiji društvo podeljeno“ ministar Vulin je rekao da ne razume kako onda funkcionišu društva u kojima određene političke opcije na izborima dobiju daleko manju podršku nego što je dobio Aleksandar Vučić u Srbiji.

- Dva milona ljudi je glasalo za Aleksandra Vučića. To je demokratija. To je suština demokratije. Mi stalno slušamo o podeljenom društvu. Koje podeljeno društvo? Ako je kod nas podeljeno društvo, a imate više od 60 procenata glasova za jednu političku opciju, onda je u Nemačkoj građanski rat, jer tamo prave Vladu i sa 30 procenata, 20 procenata, 10 procenata. U Sloveniji onda, oni samo što se ne raspadnu, jer oni jedva da formiraju Vladu – rekao je ministar Vulin.