24.06.2020.

13:53

Foto:

Vesti

POVERENIK ZA ŠABAC BOBAN BIRMANČEVIĆ PODNEO KRIVIČNU PRIJAVU protiv predsednika Gradske izborne komisije Budimira Pavlovića


Birmančević je precizirao da Pavlović po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika.

U ovom gradu građani vrlo dobro znaju ko je Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Zato je za nas glasalo više od 30000 građana. Šapčani takođe znaju i ko su Dušan Petrović i Nebojša Zelenović i njihova lopovska družina. Zato su  i izgubili izbore, ocenio je Birmančević i podsetio da je predsednika GIK-a imenovala upravo Zelenovićeva gradska vlast. 

U kontroli izbornog procesa učestvovalo je više od 2000 članova biračkih odbora, ali i akreditovanih posmatrača, kao i predstavnika stranih ambasada i niko nije imao nijednu primedbu na tok izbora, podsetio je Birmančević i naglasio da je u zapisnicima sa 100 biračkih mesta na samo tri mesta konstatovano da je bilo primedbi.

Informer

Ironija je u tome, da je samo jednu primedbu podneo član biračkog odbora iz Zelenovićeve stranke, a posebno je zanimljivo da je u samom izbornom danu, sada već bivši gradonačelnik, Nebojša Zelenović iz sata u sat saopštavao kako izbori protiču u najboljem redu i bez nepravilnosti. Problemi su se pojavili tek kad je Zelenović video rezultate i shvatio da je izgubio vlast u Šapcu, ocenio je Birmančević i naglasio da će Srpska napredna stranka svim pravnim sredstvima braniti izbornu volju građana.

Narod je na izborima rekao svoje, a narodna volja je za nas svetinja. Šapčani su nam ukazali poverenje. Nećemo ih izneveriti, poručio je na kraju poverenik Srpske napredne stranke za Šabac Boban Birmančević na konferenciji za novinare.