30.06.2020.

20:11

Foto:

Vesti

SRBIJA SLAVI, PRIŠTINA U ŠOKU! PAO NAJPOZNATIJI ALBANSKI LOBISTA I ŽESTOKI ANTISRBIN! Posle ovog više ništa neće biti isto, JOŠ DA TRAMP POBEDI...

Eliot Engel je ravno 31 godinu bio u američkom Kogresu, a skoro isto toliko je bio jedan od najjači albanskih lobista u američkoj administraciji. Obilato je koristio svoju političku funkciju i uticaj kako bi progurao sve albanske prohteve.

Naneo mnogo štete Srbiji

Vladimir Marinković, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije smatra da su Albanci, odlaskom Eliota sa pozicije, možda izgubili više nego on sam.

- Kosovski Albanci su imali u Engelu velikog saveznika i lobistu koji je za njih radio duže od dve decenije. On je od početka deo kosovskih lobista u Senatu i Kongresu i može se reći da je jedan od poslednjih žestokih albanskih jastrebova u njihovoj administraciji. Njegov poraz u stranci automatski znači da od novembra više neće obavljati funkciju predsedavajućeg Komiteta za spoljne odnose i to nama faktički znači mnogo jer je svoju poziciju, koja je vrlo uticajna, obilato koristio za iterese Albanaca - objašnjava Marinković.

Ko god da dođe na njegovo mesto,  smatra naš sagovornik, teško da može biti ostrašćeniji nego što je to bio Eliot kad su Srbi u pitanju.

- Naneo nam je mnogo štete. On je bio jedan od organizatora skupa na kome je promovisano da je 20.000 Albanki silovano od strane srpske vojske i policije, što je strašna optužba. Prosečan Amerikanac koji to gleda na televiziji, sve shvata zdravo za gotovo, a sto puta izgovorena laž, postaje vremenom istina - dodaje on.

Marinković kaže da je Eliot odgovoran za skoro sve skupove u Americi koji su omogućili da se kosovski političari promovišu i da pošalju što ružniju sliku o  Srbima američkom narodu.

U TOKU JE INVAZIJA NA MAKEDONIJU, VLADA PROGLASILA KRIZNO STANJE! Skoplje se suočava sa razarajućom silom, AKO SE OVO NE ZAUSTAVI...

- Tek je Trampov dolazak donekle nama omogućio da se i mi predstvimo sa našom istinom i da se na Srbiju gleda nekim drugim, pozitivnijim očima - dodaje on.

Dokaz da i Srbija može da lobira

Dragomir Anđelković, politički analitičar, uveren je da se kosovski Albanci neće tako lako oporaviti od ovog gubitka.

- Činjenica da je Engel poražen je za njih orgoman gubitak. Iako imaju više lobista, nijedan nije bio tako ostrašćen kao Eliot. Za nas i za našu disporu je to veliki uspeh, u stvari dvostruki, jer smo pokazali da i mi možemo da lobiramo za sebe. A drugo, pokazalo se da najsnažniji albanski lobista nije više tako snažan jer je potpuno urušen, i teško da će nastaviti političku karijeru - veruje Anđelković.

Informer

Naš sagovornik kaže da Albanci stalno pokušavaju da izbore stare pozicije koje su imali kod bivše američke admnistracije.

(VIDEO) CRKNITE DUŠMANI, KINESKE BESPILOTNE LETELICE STIGLE U BATAJNICU! Služe za izviđanje i snimanje terena, ali nose i bombe i rakete!

- Sve ovo pokazuje da će, ako Tramp ponovo pobedi,, njihove pozicije da se temljno uruše - smatra Anđelković.

Engel je dugo opstajao na poziciji jer do sada nije ni imao pravog portivkadidata u stranci, a Bovmen ga je pobedio sa skoro 63 odsto podrške.