01.07.2020.

12:25

Foto:

Vesti

ZA NEKE, ŠTA GOD DA URADITE, NIJE DOBRO! Vučić: MI MORAMO DA RADIMO, A NE DA KUKAMO! DA ISPLAĆUJEMO PLATE I PENZIJE I DA PRAVIMO NOVAC!



Odgovarajući na različite kritike povodom situacije sa koronavirusom, on je za TV  Pink rekao da treba rešavati velike ekonomske probleme i da se ne može baviti svima koji nešto prigovaraju, kao što su oni, kaže, koji bi sve naprednjake da šalju u logore.

- Što je najgore, imate naprednjake koji trče kod njih da im se dodvore. A oni vas optužuju za zdravstveno stanje, a istovremeno u novinama koje to isto rade, protiv tih istih naprednjaka, koje bi takođe da šalju u logore, kažu ''staće nam ekonomija, to će biti najveći problem ako se uvedu dodatne mere - navodi predsednik.

- Dakle jasno šalju poruku da šta god da uradite nije dobro. Mi moramo da vodimo zemlju i preuzmemo odgovornost i da se borimo i radimo, a ne da kukamo. I da isplaćujemo plate i penzije i pravimo novac - rekao je Vučić.

On je istakao da neko mora da radi i ozbiljno da se posveti problemima i poručuje:

- To ćemo da nastavimo da radimo!

Pre donošenja novih mera, kako kaže, videće se da li su pojačani strah i odgovornost građana i ponavlja da ih nikada neće lagati.

- Kada kazete 12 umrlih u Severnoj Makedoniji to je kao da je 60 u mrtvih u Srbiji, samo što to niko neće da kaže, da mala Severna Makedonija ima više mrtvih nego Srbija, a neću ni da pričam o onih 122 novozaražena na KIM, gde imaju samo brze testove koji pokazuju samo petinu zaraženih -napominje Vučić.

Kaže i da je u Crnoj Gori 47 mrtvih kao u Srbiji 450.

On je ukazao da Srbija poštuje protkole kada je u pitanju izveštavanje o umrlima i ne vidi zašto bi se oni krili.

- Kakva je razlika da umesto 270 imamo 380 mrtvih, šta je tu neko dobio, zbog čega bi krili od čega je neko umro - upitao je Vučić.

- Mi vodimo ljude da su umrli od korone, jer su imali koronu pored drugih teških bolesti. Što bismo lagali, da li smo krivi - pitao je Vučić.

On je dodao da će nastaviti da rade i vode računa o zdravlju, i da ljudi ne treba da brinu, ni za svoje zdravlje, ni za život Srbije.

- Nemojte ni za mene da brinete - zaključio je Vučić.