08.07.2020.

10:18

Foto:

Vesti

JEDAN POLICAJAC IMA FRAKTURU LOBANJE I POTRES MOZGA! Direktor policije objavio detalje: Privedene 24 osobe, ZAPALJENO PET POLICIJSKIH VOZILA

Tokom sinoćnjeg protesta povređena su 43 policajca, a jedan od njih ima frakturu lobanje i potres mozga, rekao je danas direktor policije Vladimir Rebić.

"U nadležnu zdravstvenu ustanovu javila su se 43 policijska službenika, jedan kolega ima frakturu lobanje i potres mozga, nadam se da će mu brzo biti dobro. Zabrinuti smo za njegovo i zdravlje sivh policijskih službenika", rekao je Rebić na pres konferenciji.

On je dodao da jedan broj policajaca sa lakšim povredama nije želeo ni da se javlja lekarima.

"Zato želim da čestitam pripadnicima policije koji su bili angažovani i sprečili eskalaciju nasilja na ulicama", rekao je Rebić.

Zbog nasilja ispred skupštine i u okolnim ulicama policija je privela 24 osobe, od kojih su 23 zbog prekršaja, a jedna osoba zbog krivičnog dela, izjavio je  Vladimir Rebić.

On je rekao da je načinjena prilična šteta MUP-u i da su huligani zapalili pet službenih vozila, kao i da je oštećena oprema policajaca: 71 štit, 65 vizira, 19 palica, šest ručnih radio stanica i 18 šlemova.

Rebić je dodao da su oštećena i dvoja vrata na ulazu u skupštinu.