08.07.2020.

17:10

Foto:

Vesti

IGOR BEČIĆ: Građani su noćas zloupotrebljeni od strane marginalnih političkih činilaca koji nisu bili sposobni da izađu na izbore!

- Kroz istoriju Srbija je mnogo puta bila poprište za potkusurivanje velikih sila. Strani faktor je više puta Srbiju uvukao u ratove koristeći infiltrirane elemente na građanskim protestima. Iskreno se nadam da su naši građani dovoljno svesni ovakve pretnje I da razumeju okolnosti u kojima se naša država nalazi. Ni jednog momenta ne sporim da je noćas na ulici bilo I građana nezadovoljnih mogućim karantinom za vikend, ali mnogo je više ovih drugih instruiranih i plaćenih od strane raznih centara moći. 

Postoje jasne indicije o umešanosti bezbednosnih službi iz regiona, a posebno bi mogli da govorimo o ulozi Đilasove i Šolakove televizije u sinoćnom protestu. 

- Građani su noćas zloupotrebljeni. Zloupotrebili su ih marginalni politički činioci koji nisu bili sposobni da izadju na izbore i tamo pokažu svoju političku moć ili tačnije nemoć. Moram ovom prilikom da istaknem veoma odmerenu i suzdržanu reakciju policije, koja nije odgovarala na provokacije i napade sve dok oni nisu počeli da ugrožavaju živote samih policajaca. Pozivam sve građane da se suzdrže od napada na policiju, ti policajci samo rade svoj posao, obezbeđuju red I mir I u službi su svih građana naše države.