09.07.2020.

13:19

Foto:

Vesti

(FOTO) BIA UHAPSILA IZRAELCA I UKRAJINCA ZBOG UČESTVOVANJA U NASILNIM PROTESTIMA U BEOGRADU!

Kako Informer saznaje, oni su privedeni jutros u službene prostorije BIA gde će se sa njima obaviti razgovor u cilju rasvetljavanja osnova boravka u našoj zemlji.

R. L. je u Srbiju ušao 3. jula ove godine, dok je A. F. u našoj zemlji od 19. juna.

HITNO! UHAPŠEN STRANI DRŽAVLJANIN KOJI JE UČESTVOVAO U NASILNIM NEREDIMA U BEOGRADU!

jih dvojicu je policija tokom nasilnih protesta u srpskoj prestonici zatekla kako vuku džakove pune šuta na ulice, odnosno izvlače kontejnere sa trotoara na kolovoz, a zatim su pokušali da ih prevrnu i zapale, saznaje Informer.  

Informer

 

Posetimo, sinoć je u Bulevaru kralja Aleksandra uhapšen ukrajinac R. L. (21), takođe državljanin Izraela.

Podsetimo, predsednik Vučić je juče na konferenciji za novinare rekao da su u organizaciju nasilja u Beogradu bile umešane inostrane službe u Beogradu i ocenio da je njihov cilj bio naneti štetu ugledu Srbije i izvršiti pritisak na Beograd pred razgovore u Parizu o Kosovu i Metohiji.

- Skup je bio dobro organizovan, a podbacio je deo bezbednosnih službi, jer je tek kasnije uočeno da je bilo i upliva inostranih službi u organizaciju. Policija je u skladu sa zakonom vratila kontrolu, jer su se pristojni ljudi sami sklonili - naveo je Vučić.

On smatra da je to poruka "onima spolja" koji, kako je istakao, "misle da ne znamo sa koliko su prstiju bili upleteni u ono što se dešavalo sinoć".