09.07.2020.

14:56

Foto:

Vesti

NOĆAS SMO BILI SVEDOCI BESOMUČNOG UNIŠTAVANJA IMOVINE, KULTURNE BAŠTINE I DIVLJANJA ULICAMA! Bečić: Takav vid protesta nanosi nemerljivu štetu Srbiji


Nasilje koje vec dve noći ispoljavaju desničarske organizacije uz, sada već jasnu, logističku podršku političkih marginalaca, nedopustivo je u demokratskom društvu. Sada je već potpuno ogoljena i umešanost  pojedinih inostranih obaveštajnih službi koje deluju preko srodnih službi iz regiona, sa ciljem da izazovu nestabilnost u Srbiji, oslabe pozicije naše zemlje u nastavku pregovora i dovedu do ekonomske destabilizacije Srbije. 

Određeni centri moći su usmerili značajna sredstva u pojedine kriminalne i desničarske organizacije i doveli deo huligana i kriminalaca iz Hrvatske i Crne Gore da budu predvodnici u rušenju naših institucija. Naše službe bezbednosti i policija će adekvatno odgovoriti na ovakve aktivnosti i pokusaje podrivanja stabilnosti Srbije.

Zato molim građane koliko god da su nezadovoljni i ma šta da je razlog njihovog protesta da se  ograde od svake vrste nasilja jer takav vid protesta nanosi nemerljivu štetu našoj državi.

Istovremeno kao da su svi zaboravili na veoma kompleksnu I krajnje ozbiljnu epidemiološki situaciju u kojoj se nalazimo. Zbog toga su višestruko ugrozeni životi i gradjana i policajaca koji pokušavaju da održe red i mir. Želim jos jednom da istaknem svoju podršku i zahvalnost pripadnicima policije koji zaista reaguju u skladu sa zakonom I kada su prinudjeni da brane sebe i imovinu svih građana.