09.07.2020.

16:50

Foto:

Vesti

U TELEFONU IMALI SLIKE ADOLFA HITLERA I RAZNOG ORUŽJA! Saslušani Izraelac i Ukrajinac koji su učestvovali u neredima u Beogradu!

Sa Levinom i Furmanom obavljen je informativni razgovor zbog narušavanja javnog reda i mira tokom nasilničkih protesta u Beogradu.

Kako saznajemo, oni su više puta negirali izvršenje dela.

S tim u vezi, izjavili su da u Beogradu borave turistički, kao i da planiraju odlazak do Bukurešta u Rumuniji, a zatim i do Bugarske.

Takođe, prema našim saznanjima, pregledom njihovog prtljaga između otkriveno je da Furman poseduje ručno izrađene mape, šifarnik morzeove azbuke i crteže raznog naoružanja i vojne opreme.

Shodno tome, tokom razgovora je izvršena i forenzika njihovih telefonskih kartica, dok forenzika samih telefonskih aparata nije obavljena s obzirom da oni nisu pristali da daju pristupne kodove za otključavanje telefona.

Furman je, tvrdi naš izvor, dobrovoljno pristao da pokaže fotografije sa njegovog telefona u kome se nalaze slike vođe Trećeg rajha Adolfa Hitlera, kao i raznog oružja.

Inače, Levin je istakao da je godinu i po dana bio na odsluženju vojnog roka u izraelskog armiji, ali je uvidom u javno dostupne izvore otkriveno da je nakon 18 meseci provedenih u toj armiji odbio dalje služenje zbog protivljenja izraelskoj okupaciji Palestine, zbog čega ga je izraelski vojni sud osudio na trideset dana zatvora.

Podsetimo BIA je privela izraelskog državljanina Romana Levina (21), rođenog u Ukrajini, kao i Artura Furmana (18), rođenog u Kirgistanu zbog učestvovanja u jučerašnjim nasilnim protestima.