09.07.2020.

23:47

Foto:

Vesti

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON RADNE VEČERE SA MAKRONOM: Čuo sam glasine da Albanci neće doći u Brisel, razgovaraću o tome sa Lajčakom!

- Predsednik Makron me vodio u prostorije u kojima samo on boravi. U više navrata se setio svoje posete Beogradu i emocija koje je tom prilikom doživeo. Razgovarali smo o tri ključne teme: sutrašnji samit, druga tema su naši bilateralni odnosi, od toga kakao da poboljšamo saradnju kroz zajedničke projekte od aerodorma do metroa, i ono što je treče, a to je od ključnog značaja, a to je evropski put Srbije. Dobro se razumemo.

Informer

- Ja sam čuo neke glasine da Albanice neće doći u Brisel u nedelju. Razgovaraću sa Lajčakom da vidim šta je ideja toga. Mi ne želimo da bežimo od problema. Neko prihvati taj termin, a onda kaže da ne može das dođe! Mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost za Srbe na Kosovu i Metohiji. Želeo sam da kroz razgovor zaštitimo naš narod, da spustimo tenzije.

- Ono što je važna vest, Srbija kao zemlja prihvata novu metodologiju kada je reč o razgovorima za Evropsku uniju.

O protestima!

- Videli ste večeras, kada ne napadaju i ne pokušavaju da upadnu u Skupštinu i ne diraju policiju, policija ne reaguje, Protestujte koliko god želite, samo nemojte da ulazite u državne institucije i da napadate policiju. Nikome neće biti dozvoljeno da nasiljem preuzima vlast, vlast se dobija na izborima.

Informer

O poglavljima! 

- Mislim da možemo mnogo poglavlja da otvorimo do kraja godine. Mada Makron i ja nismo fascinirani poglavljima, nas zanima suština. Zanima nas Srbija u Evropskoj uniji! 

Još jednom bi da se zahvalim policiji što je čuvala državne institucije. 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 9, 2020 at 1:45pm PDT

Podsetimo, Vučić je danas, uoči sastanka sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, izjavio da je reč o važnom razgovoru, o više najaktuelnijih tema, od bilateralnih odnosa, EU puta Srbije, do pogleda na sveukupno uređenje Evrope i sveta.