10.07.2020.

12:26

Foto:

Vesti

VUČIĆ O SITUACIJI SA KORONOM: Danas nam je najgori dan od početka pandemije, POSLEDICE PROTESTA ĆEMO TEK VIDETI!

Kako je rekao, to će se tek desiti u narednih četiri, pet dana.

- Ljudi, dajte da sačuvamo zdravlje, na silu vlast niko neće uzeti. Ako mislite da ćete da dovedete tajkuna jednog ili drugog na vlast, nećete - rekao je Vučić.

- Mi smo demokratska zemlja, ali je toliko glupo i neodogovrno pozivati ljude na ulicu kada je ovoliki broj zaraženih. Danas je ubedljivo najgori dan za Srbiju od početka pandemije i moja molba ljudima je da sačuvamo zdravlje. Niko na silu neće preuzeti vlast, a kada prođe epidemija, protestujte do mile volje - kaže predsednik.

Ističe da se narod poziva na ulice svaki dan i da se onda SNS optužuje za broj obolelih. Podseća da SNS nije organizovao nijedan miting, a da protesti poput ovih izuzetno utiču na povećanje broja obolelih.

- Pustili smo ih da rade šta hoće, ali je to toliko neodgovorno da nemam reči. Ali, ako neko hoće da ubija svoj narod... Mislim da odgovorni ljudi sve vide - kaže Vučić.

Dodaje da napadi na policiju postoje samo kod nas, a da su lagali da se angažuju vodeni topovi i da vojska otkazuje poslušnost.

- Ja se smejem ovim vestima. Čitam i da je Andrej Vučić u Predsedništvu i to su sve laži do laži, hibridni rat besmislicama. Izlazili su sa hiljadu drugih laži, podmetali su Slobu Robiju kao velikog poljoprivrednika. I tako misle da će da preuzmu vlast? Razumem frustracije, ali to nema veze sa interesima Srbije i zdravlja njenih građana - kaže predsednik.

Napominje da mesta u bolnicama nema, a da protesti dolaze na naplatu nakon 3-4 dana.