10.07.2020.

13:38

Foto:

Vesti

VESIĆ: Sačekajte da prođe epidemija, pa onda protestujte!


- Bilo bi bolje da sačekaju da sve ovo prođe, pa da izraze svoj protest - poručio je Vesić i dodao da je protest deo demokratskih instrumenata i da ljudi na to imaju pravo, te da je, dok je miran, protest potpuno prihvatljiv.

- Zahvaljujem demonstrantima koji su juče čuvali svoj grad i nisu naseli na provokacije od pre tri i dve večeri. Tako treba da se ponašaju svi Beograđani prema svom gradu. Možemo različito da mislimo, ali svi treba da volimo svoj grad - rekao je Vesić gostujući na televiziji Pink, navodi se u saopštenju.

Naveo je da smo bili svedoci organizovanog uništavanja javne i privatne svojine u Beogradu, ali da se na sinoćjem protestu, na sreću, to nije dogodilo.

- Dva dana i dve noći organizovane bande uništavale su Beograd i to autobuska stajališta, semafore, signalizaciju, kontejnere, fasade...ponašali su se prema imovini koja pripada svim građanima vandalski i nedopustivo - rekao je Vesić.

Podsetio je da je Grad popisao štetu i da vrednost uništene javne imovine iznosi 30 miliona dinara, odnosno 250.000 evra, te dodao da je Grad zbog toga podneo dve krivične prijave.

- Osim toga, lomili su i bašte kafića, izloge i uništili više od 30 privatnih automobila. Ukupna šteta je više od milion evra - rekao je Vesić.

Dodao je da će svi koji su uhapšeni i za koje bude dokazano da su učesnici ovog nasilja morati da odgovaraju i isplate pomenutih 30 miliona dinara i ocenio da ovakvo ponašanje nema nikakve veze sa merama protiv korone.

- To što su uradili je pokušaj da se napadne Skupština Srbije, da se objekat zapali i na silu preuzme vlast. To je bio organizovan pokušaj preuzimanja vlasti - zaključio je Vesić.