13.07.2020.

12:31

Foto:

Vesti

DAČIĆEV POTPREDSEDNIK U SURDULICI PROGLASIO "UŽIČKU REPUBLIKU" - PRETI VUČIĆU DA ĆE DA BLOKIRA AUTOPUT! (VIDEO)

 

Novica Tončev je na sednici SO Surdulica rekao i to da je ta opština jedina slobodna teritorija u Srbiji, odnosno "Užicka republika" gde jedino nema mraka i straha.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da će svako ko je povezan sa tom strankom, a učestvuje u nasilju tokom protesta u Beogradu, snositi odgovornost.

Dačić je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu ocenio da je na delu pokušaj odvajanja SPS-a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke (SNS).

On je podsetio da su SPS i on lično prve večeri najoštrije osudili haos, incidente i nasilje ispred Narodne skupštine i istakao da to nema veze sa epidemioloskom situacijom, već da je to pokušaj nasilnog rušenja vlasti.

- Svi moraju da znaju da će svako ko podržava ili učestvuje u ovom nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, bez obzira da li je reč o partijskim ili državnim funkcionerima i njihovim saradnicima ili o lokalnim organizacijama, snositi odgovornost, biti smenjen i isključen iz SPS-a, jer se time nanosi steta Srbiji - upozorio je Dačić.

Da li to važi i za Tončeva?