16.07.2020.

13:22

Foto:

Vesti

SNS ŠABAC: ZELENOVIĆ POTPUNO IZGUBIO DODIR SA REALNOŠĆU, pokušava da svali krivicu za eksploziju zaraze u Šapcu za koju je LIČNO ODGOVORAN



U šabačkom SNS kažu da Zelenović, u strahu od lične odgovornosti, pre svega krivične, gleda na koga će da svali krivicu za eksploziju zaraze u Šapcu.

"Tačno je da je vanrednu situaciju u Šapcu uveo pre svega iz političkih razloga, kako bi odložio ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta i svoj konačni odlazak sa vlasti", stoji u saopštenju SNS.

Navode da je broj zaraženih počeo da raste tek posle toga i to, pre svega, zahvaljujući tome što je, tvrde, Zelenović tri puta oglušio o upozorenja zavoda da pooštri mere u gradu.

"Ali njemu je bilo važnije da se dodvori Draganu Ðilasu i Zoranu Lutovcu održavanjem sednice GO DS u Šapcu, samo dva dana posle upozorenja zavoda. I sad su mu je kriv Vučić", konstatuju u SNS.

Navode i da bi Zelenović mogao mnogo toga da nauči od Vučića.

"I kako se radi za narod, i kako se vlada pošteno i kako se voli Srbija. Umesto da mu bude primer, Vučić je Zelenoviću meta. Pa, nije Vučić na vlasti u Šapcu 20 godina, nego Zelenović i Dušan Petrović", stoji u saopštenju.

Tvrde da je za situaciju u Šapcu kriv sam Zelenović i lokalni krizni štab, a ne Aleksandar Vučić.

"I posledice za to će morati da snosi, čim se sprovede izborna volja naroda i SNS preuzme vlast u Šapcu", zaključuje se u saopštenju.

Kako su preneli mediji, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović najavio je tužbu za uvredu protiv predsednika Aleksandra Vučića, zbog navoda da je radi ostanka na vlasti izmislio i uveo vanrednu situaciju usled velikog broja obolelih od koronavirusa u tom gradu.