01.08.2020.

16:03

Foto:

Vesti

BOŠKO, POMEŠAO SI VUČIĆA SA SVOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA! Stefanović: Zahvaljujući predsedniku Srbije 18 zemalja je POVUKLO PRIZNANJE KOSOVA!

Stefanović kaže da je Obradović zvučao "baš kao da opisuje šta su njegovi mentori Vuk Jeremić, Dragan Ðilas i Borko Stefanović bili sve spremni da urade da bi opstali na vlasti".

On je podsetio na pojedine poteze lidera opozicije dok su bili na vlasti i istakao, kako je naveo, „sjajnu“ ideju Vuka Jeremića da postavi "čuveno" pitanje Međunarodnom sudu pravde da li je jednostrano proglašena nezavisnost u skladu sa međunarodnim pravom odavno se slavi u Prištini.

Usledila je, dodaje Stefanović, još „bolja“, pod nadzorom Borisa Tadića i Dragana Ðilasa, da se odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmesti iz Generalne skupštine Ujedinjenih nacija pod okrilje Evropske unije, dakle iz UN, tamo gde Srbija ima strateške partnere, u EU, gde je najveći deo država članica, i to najmoćnijih, priznao takozvano Kosovo.

- To su bile odluke Ðilasa, Jeremića, Tadića i Borka Stefanovića kada su imali priliku da odlučuju. Znali su i te kako da će EU biti mnogo više naklonjena strani kosovskih Albanaca, ali učinili su to ne bi li se dodvorili Briselu. Učinili su zatim i više - dodao je funkciner SNS.

Istakao je i da je Borko Stefanović 2011. uveo Srbima na KiM i pečat i carinu, a potom i prelaze na Jarinju i Brnjaku, crtajući granice između njih i centralne Srbije.

- Tek ne treba podsećati da ništa nisu uradili 2008. godine kad je lažno Kosovo proglasilo nezavisnost, svi znamo da nisu ni prstom mrdnuli - naveo je Stefanović.

Ocenio je da su lideri opozicije, kada su imali priliku da na delu pokažu kako bi se to oni borili za Kosovo i Metohiju, uradili su sve što su mogli na štetu građana Srbije, a da danas, "bez trunke srama, pričaju o tome šta bi to oni tobože uradili i kako bi se izborili".

Dodao je da danas njihov sledbenik Boško Obradović, koji, kako kaže, vrlo odlučno sprovodi njihovu politiku zamagljujući oči narodu, „mudro“ predlaže da se pregovori vrate u UN, odakle su ih upravo izmestili njegovi mentori.

Stefanović je istakao da je Aleksandar Vučić taj koji je zaslužan što se danas uopšte razgovara o Kosovu i Metohiji, iako su velike sile govorile da je za njih Kosovo nezavisno i završena priča i koji je uspeo da vrati tu temu na sto, da popravi položaj i poboljša život našeg naroda na KiM i da ne dozvoli nove pogrome.

- Zahvaljujući Aleksandru Vučiću priznanje takozvanog Kosova povuklo je 18 zemalja. A šta o tome misle sami Srbi na Kosovu i Metohiji, pošto mi se čini da oni imaju malo više prava da o tome govore u odnosu na one koji im svrate ponekad čisto marketinški i u kampanjama, pokažu uvek na izborima na kojima apsolutnu podršku daju Aleksandru Vučiću, i to svake godine sve veću i veću - zaključio je Stefanović.