04.08.2020.

16:14

Foto:

Vesti

ALEKSANDAR MIRKOVIĆ: Oluja zločin koji traje, BOLI ŠTO NIKO NIJE ODGOVARAO!

- Što je Ante Pavelić započeo tokom Drugog svetskog rata ovim pogromom je nastavljeno i sprovedeno u delo - naveo je Mirković u pisanoj izjavi.

Dodaje da je za svakog pripadnika srpskog naroda, dok se pogrom u Hrvatskoj "vašarski" proslavlja kao pobeda, to vreme velikog bola, tuge i nepravde i vreme kada se još jednom mora osuditi zverstvo i tražiti pravda za sve proterane i ubijene.

Mirković dodaje da su građani i danas imali priliku da vide kome je stalo do Srbije i njenih interesa, pa tako, kaže, "vajne patriote", lideri opozicije nisu danas jasno osudili ono što se desilo.

On je kritikovao Dragana Ðilasa, Boška Obrdovića i Vuka Jeremića, jer, kako kaže, ni slovo nisu napisali ili rekli, a svakog dana "sole pamet" i oglašavaju se o drugim stvarima.

SRBIJA VIŠE NE ĆUTI! Stefanović: Imamo stanje da glasno kažemo da je "Oluja" bila strahovit zločin nad Srbima!

Dodaje da, na primer, Ðilas to i ne može da uradi, jer svoju zemlju "pljuje" u hrvatskim medijima, "ponizno im se dodvorava i glumi kosmopolitu dok sa gađenjem priča o svojoj zemlji", koja mu je, kaže, bila dobra samo dok je od njega pravila milijardera.

Mirković je istakao da je "Oluja" zločin koji traje, etničko čišćenje, monstruozno delovanje u kome je proterano više od 250.000 Srba, dok je ubijeno više od 2.000 civila, a sa zemljom sravnjeno i spaljeno sve što je imalo veze sa Srbima.

On je naveo da će politika predsednika Aleksandra Vučića i SNS uvek biti čuvanje interesa građana i traženje pravde za zločine koje su preživeli, sećanja na žrtve.

- Tako će i danas Aleksandar Vučić, sa Anom Brnabić biti u Rači, dok će lažne patriote i propali političari poput Ðilasa, Obradovića, Jeremića sedeti u kafićima i na društvenim mrežama optuživati vlast i za letnji povetarac - dodao je Mirković.