04.08.2020.

16:08 >> 18:16

Foto:

Vesti

A PUNA SU IM USTA KOSOVA BILA... DVERI OTKRILE PRAVU ISTINU: Napuštamo Đilasov savez jer im KiM NIJE PRIORITET!


Kostić je za Tanjug rekao da je za Dveri u ovom trenutku prioritet odbrana KiM, što, kako kaže, znači da ta stranka ne može da bude deo novog političkog saveza opozicije, ako u njegovom programu na prvom mestu nije očuvanje KiM u sastavu Srbije.

Informer



Prema Kostiću, Dveri su u SzS ušle zato što je počivao na 30 programskih tačaka, a za njih su posebno bile važne dve tačke posvećene KiM, u kojima se jasno naglašavalo poštovanje Ustava i rezolucije 1244, kao i nepristajanje na priznavanje lažne države Kosovo.

- Pošto formiranjem Udružene opozicije Srbije prestaje da postoji Savez za Srbiju i više ne važi pomenutih 30 tačaka, Predsedništvo Dveri je donelo odluku da ne budemo deo tog novog opozicionog saveza i da svoju dalju političku aktivnost nastavimo nezavisno - rekao je Kostić.

 

Informer

Dveri, kaže, ostaju spremne za tehničku saradnju sa svima u opoziciju oko zajedničke borbe za slobodu medija i demokratske izbore, ali svoj put dalje nastavljaju samostalno.

Posdećamo, Đilas i njegovi sledbenici dve godine su rušili svaki Vučićev napor da se dođe do bilo čega za Srbe. Rušili su to i u svetu i u zemlji. I huškali narod. A sad tom istom narodu kazu "Ma malo smo se šalili, j*be nam se za KIM".