08.08.2020.

13:30

Foto:

Vesti

JOVANOV PORUČIO TADIĆU I MARINIKI: Da imate vremeplov, možda biste mogli da promenite istinu, a pošto nemate - PRIZNAJTE DA STE LAGALI!

Saopštenje Jovanova prenosimo u celosti:

No, da zanemarimo njihove laži i da se pozabavimo činjenicama, hronološki:

Vlada Republike Srbije je 9. novembra 2006. godine, usvojila Zaključak kojim se obustavlja izvoz naoružanja i vojne opreme u Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju. Međutim, na predlog Ministarstva odbrane, pet godina kasnije, Vlada Republike Srbije 13. oktobra 2011. godine, dakle u vreme kada su na vlasti Boris Tadić, Dragan Đilas i Marinika Tepić, usvaja Zaključak, kojim se daje saglasnost da tadašnje Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja „izdaje dozvole za izvozne poslove prenosa tehnologije za proizvodnju naoružanja i vojne opreme za potrebe državnih organa Republike Azerbejdžan". Nakon toga, Zaključkom iste Vlade, od 02. februara 2012. godine, za Azerbejdžan je omogućen i „izvoz gotovih proizvoda naoružanja i vojne opreme i njihovih delova".  Najzad, Odlukom Vlade od 24. maja 2012. godine, omogućen je izvoz naoružanja i vojne opreme u Jermeniju, u istom obimu kao i za Azerbejdžan.

Informer

Pa ko je bio na vlasti 2011. i 2012. godine? Vučić, ili Tadić, Đilas i Marinika? Dakle, jasno je kao dan da je ono što je usvojeno 2006. godine, a tiče se zabrane izvoza naoružanja i vojne opreme u Azerbejdžan i Jermeniju, izmenjeno u vreme vlasti Tadića, Đilasa i Marinike Tepić i taj je izvoz omogućen. Oni su ti, koji su doneli sve neophodne odluke kojim se ovaj izvoz dopušta i omogućava.

MENE KRIVE I ZA NESTANAK STRUJE NA DIVČIBARAMA I ZA CVETKOVIĆEVA DOKUMENTA! Vučić: Tadićeva vlada izvozila Jermeniji oružje, A MENE JE NAPADAO ZA TO

Jedini način da se ova činjenica izmeni je da pomenuti trojac pronađe vremeplov, sedne u njega, vrati se u 2011. i 2012. godinu i natera Mirka Cvetkovića da ne donese pomenute odluke i zaključke.

Pošto je to u ovom momentu neizvodljivo, ostaje im da ili konačno priznaju sopstvenu odgovornost i javno se izvine zbog laži i lažnih optužbi na račun Aleksandra Vučića, kao i štete koju su naneli državi Srbiji svojim lažima, ili da po običaju nastave da lažu, kako bi sopstvenu odgovornost prikrili.

Pošto razrešenje ove dileme zavisi od karaktera i ličnosti, uveren sam da će izabrati ovo drugo i da će nastaviti besramno da lažu i izmišljaju.