10.08.2020.

13:27

Foto:

Vesti

KO JE DAO DOZVOLU ZA IZVOZ ORUŽJA U JERMENIJU?! Vulin stavio tačku na zlurade komentare: ZNA SE KAKO SE TA ODLUKA DONOSI, VLADA STRANAKA DOS-A JE TO DOZVOLILA! (VIDEO)

Na pitanje novinara ko je dao dozvolu za izvoz oružja u Jermeniju i kako se ta dozvola dobija, Vulin je u Kruševcu rekao da se ta dozvola dobija kao i bilo koja druga, odnosno da ne postoji dozvola za Jermeniju po nekoj posebnoj proceduri, pošto sve dozvole moraju da daju ministarstva trgovine, odbrane i spoljnih poslova.

On je naglasio da moraju da se ispune svi zakonski uslovi, a najpre da zemlja u koju se izvozi nije pod sankcijama UN.

- Veća količina našeg oružja i vojne opreme, uključujući i tehnologije, izvezena je u Azerbejdžan nego u Jermeniju. Vlada Mirka Cvetkovića je donela zaključak po kome je rekla da se i u Jermeniju može izvoziti naoružanje, pošto je 2006. to bilo stopirano, a onda je Vlada Srbije iz vremena kada su je činile stranke DOS donela odluku da može da se izvozi i u Jermeniju - naveo je Vulin.

Napomenuo je da su sve ovo vreme čak i iste firme izvozile i u Azerbejdžan i u Jermeniju, dodajući da govori i o privatnim preduzećima.

TADIĆU, SAD SI PAO NAJNIŽE! Preko "svojih diplomatskih" izvora saznao za Vučićevo saopštenje, a onda optužio predsednika za izvoz oružja koji je sam dogovarao!

 



Vulin dodaje da politika može da donese odluku da se nešto radi ili ne radi u ekonomiji, ali da je dobro što politika više ne odlučuje o tome.

Ističe da je odbrambena industrija upozorila u svom pismu da će sudbina oko 17.000 zaposlenih biti neizvesna ako politika bude odlučivala o tome gde smeju ili ne nešto da izvezu.

TADIĆ IZNEO NIZ NEISTINA! Dačić objasnio: Izvoz oružja u Jermeniju dogovoren još u vreme dok je Vuk Jeremić bio ministar!

 



Dodao je da ako nema političke odluke, onda se trgovina naoružanja sprovodi po striktno utvrđenim pravilima, kao i da su to nekada radile direktno državne firme, dok se sada to radi preko nekih drugih preduzeća.

Država Srbija nije prekšila nijedno domaće niti međunarodno pravilo, naglasio je Vulin i dodao da domaća odbrambena industrija treba da postoji i da se bori na svetskom tržištu.

- Ako negde postoje spoljnopolitički interesi zemlje, odbrambena idustrija će to poštovati - dodao je Vulin.