19.08.2020.

11:00

Foto:

Vesti

KRIZA U PRIŠTINI, NE ZNA SE "KO PIJE, A KO PLAĆA"! Sve glasnije se priča o novim izborima! (VIDEO)

Dobromirović je podsetio da su albanci sa Kosova počeli da svojataju i Pećku patrijaršiju.

- Nisu dovoljni Dečani, što hoće da proteraju neki put kroz crkveno zemljište, nego je sad i Pećka patrijaršija njihova. Oni sad imaju veliku krizu, u Prištini se više ne zna 'ko pije, ko plaća', ko hoće da pregovara u Briselu i Vašingtonu, da li Tači ili Hoti imaju podršku - rekao je Dobromirović i dodao:

- Za 2. septembar je zakazan sastanak u Beloj kući gde bi trebalo da se sastanu predstavnici Beograda i Prištine, a nisam siguran da oni znaju koga će da pošalju u Vašington - dodao je on.

Kako kaže, Priština još uvek ne zna da li će to biti Tači koji je optužen u Specijalnom sudu za zločine OVK ili Hoti, koji nema toliku podršku ne samo Tačija, već i Haradinaja i ostalih.

- Sve glasnije se priča o novim izborima na Kosovu, tako da je tamo jedna velika politička 'papazjanija' i oni sada nađu nekog istoričara da priča kako je Pećka patrijaršija albanska i tako se nadaju da će veliki i krupni problemi da ostanu pod tepihom - naglasio je Dobromirović.

Vujičić je rekao da je negiranje pravoslavlja i srpskog nasleđa "tužno" i da se ne sme dozvoliti da taj put pređe preko crkvene zemlje.

- To je mimo zakona i tzv. države Kosova i na tome treba inistirati po svaku cenu - naglasio je Vujičić.

- Albanski političari na Kosovu su u velikoj panici. Njihov predizborni kandidat u SAD Bajden ne stoji tako dobro. U Milvokiju demokrate održavaju velike onlajn konvencije i to liči na sve sem na konvenciju - ocenio je Vujičić i dodao da je gledanost tih konvencija 'katastrofa'.