20.08.2020.

21:48

Foto:

Vesti

LUDA IDEJA! ŠEF DVERI SAD TRAŽI DA GLASANJE BUDE ZAKONSKA OBAVEZA! Boško: Ko bojkotuje izbore, da ide u zatvor!

Lider Dveri Boško Obradović, dojučerašnji koalicioni partner tajkuna Dragana Đilasa i vatreni zagovornik bojkota izbora, potpuno je obrnuo ploču i sada predlaže da bojkotaši idu u zatvor!?

Obradović i njegovi saradnici zvanično predlažu izmenu izbornog zakona koja podrazumeva obavezno glasanje za sve punoletne građane Srbije i novčanu i zatvorsku kaznu za one koji ne izađu na birališta!? Ovaj predlog nalazi se u samom vrhu proglasa Dveri pod nazivom "Odbrana srpske demokratije".

Nagli preokret

Boško Obradović nije juče odgovarao na naše pozive i nije objasnio otkud ovolika promena i nagli zaokret u političkom delovanju i da li je do toga došlo posle ubedljivog debakla ideje bojkota izbora. Na drugoj strani, komentarišući sve ove navode, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da lider Dveri gubi razum.

- Obradović, koji je pozivao građane na bojkot izbora, pretio im ako izađu da glasaju, vređao sve koji su glasali i bacao kletve na savesne građane koji su 21. juna iskoristili svoje ustavno pravo, sada traži zatvorsku kaznu za sve građane koji su bojkotovali izbore i poslušali njegov i Đilasov poziv!? Da li je taj čovek normalan? - pita se Vesić.

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnenja "Faktor plus", ističe da ova Obradovićeva ideja već na prvu loptu deluje prilično konfuzno.

- Budući da je Obradović bojkotovao parlamentarne izbore, ovo je jako zbunjujuće za njegove pristalice. Njegova želja očigledno jeste da izađe iz senke dojučerašnjih partnera u SZS. On hoće da se prikaže kao originalan političar. Pitanje je sada i da li je Boško Obradović zaista bio za bojkot parlamentarnih izbora, koji su održani 21. juna, ili je to samo odradio kako bi se očuvao nekakav politički mir u Đilasovom savezu. U svakom slučaju, dobro je da političari, pa i Obradović, shvate da se na vlast dolazi samo na izborima i nikako drugačije - naglašava Pejić.

Običan beskičmenjak

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ocenjuje da ovo i ne zaslužuje nekakav poseban komentar.

- Jako je teško komentarisati beskičmenjaka i dokazanog lažova kakav je Boško Obradović. Prvo je govorio da je Đilas lopov, pa su posle toga postali najbolji drugovi. Onda je tukao ljude ispred Skupštine, upadao sa motornom testerom u RTS, pa posle govorio da su to bili nenasilni protesti. Vrhunac njegovog beščašća bio je kada je stupio u štrajk glađu, a uveče tajno naručivao ćevape bez luka, jer mu luk smeta. Obradović će već sutra imati potpuno drugačiji stav i po pitanju glasanja, jer se radi o običnom nasilniku koji se nikada dvaput ne obuva u jednoj pameti - zaključuje Glišić.