20.08.2020.

13:25

Foto:

Vesti

(FOTO) SVAKO MOŽE DA NAPREDUJE DO NAJZNAČAJNIJIH DUŽNOSTI I NAJVIŠIH ČINOVA! Vulin: Ulažemo u razvoj podoficira, oni su kičma svake vojske!

 

- Zbog toga Vojska Srbije ovoliko ulaže u kontinuiranu obuku podoficira i mogućnosti da se iz statusa vojnika pređe u status podoficira. Time se njihov kvalitet života poboljšava, dobijaju veću platu, bolji položaj, ali i daleko više obaveza i daleko više moraju da rade, što ovim ljudima nije teško. Oni ovde usvajaju znanja koje će sutra preneti drugim vojnicima, koja će im puno koristiti u nastavku njihove vojničke karijere – rekao je ministar Vulin i dodao da u Vojsci Srbije svako može da napreduje do najznačajnijih dužnosti i najviših činova, jer vojska je tu da omogući obuku i školovanje i da jedina granica koja postoji kada je u pitanju napredovanja je nečiji entuzijazam, rad i želja.

Informer

Komandir čete u Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu kapetan prve klase Goran Duvnjak rekao je da nakon završetka drugog modula Osnovnog kursa za podoficire, sadašnje polaznike očekuje i treći modul, koji će biti realizovan u jedinicama Vojske Srbije, gde će budući podoficiri stažirati na dužnostima komandira odeljenja.

- Izuzetno sam zadovoljan njihovim zalaganjem u radu i motivisanošću. Sve su to porodični ljudi i nisu imali problema za realizaciju intenzivnih aktivnosti i zadataka koji su svakoga dana bili pred njima – ističe kapetan prve klase Duvnjak i objašnjava da se na stacionarnom logorovanju savladavaju sadržaji iz predmeta Taktika inžinjerije.

Informer

Jedan od polaznika Osnovnog kursa za podoficire roda inžinjerije je i desetar Slobodan Krstić, koji dolazi iz 310. inžinjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske.

- U dosadašnjem toku obuke realizovali smo nastavu iz predmeta Taktika inžinjerije, gde smo se konkretno bavili nastavnim pitanjima koja se tiču savladavanja vodenih prepreka i to čamcem uz pomoć veslanja i uz upotrebu vanbrodskih motora koji se koriste na formacijskim čamcima u Vojsci Srbije. Obuku smo radili u dnevnim i u noćnim uslovima. Bila je vrlo intenzivna, temeljita, a instruktori su zahtevali maksimalnu ozbiljnost, pažnju i zalaganje, što smo mi i pokazali – poručuje desetar Krstić i dodaje da je veoma zadovoljan svim sadržajima obuke koje je pohađao u prethodnih nekoliko meseci.

Informer

Buduće podoficire Vojske Srbije na obuci su obišli i načelnik Štaba Komande za obuku pukovnik Nikola Dejanović i komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić.