25.08.2020.

12:45

Foto:

Vesti

ĐILAS JE ĆUTAO ZA JAT, A SAD SKUPLJA JEFTINE POENE! Mali: On bi da uskrati pomoć srpskoj avio-kompaniji, jer brine samo o svojim milionima!



Mali je u saopštenju naveo da se JAT Ervejz gušio u dugovima koji su iznosili više stotina miliona evra, a da su se putnici vozili "starim i raspadnutim avionima".

- Njemu i njegovim pajtosima nije palo na pamet da dignu na noge nacionalnu avio - kompaniju, već samo znaju da pametuju i da pišu nebulozne tvitove. Upravo smo zbog katastrofalnog upravljanja JAT-om morali da pronađemo strateškog partnera, i da time napravimo nacionalnu avio-kompaniju koja je na ponos svim građanima Srbije - rekao je Mali odgovarajući na kritike Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa.

Ta stranka je kritikovala najave da će država pomoći Er Srbiji u otplati kredita, te u saopštenju navela da Er Srbija nikada nije bila nacionalna avio kompanija već "mehanizam za finansiranje Etihada".

SSP je navela i da se ugovor sa Etihadom sprovodi na štetu države.

Mali kaže da je neverovatno da se "Dragan Ðilas toliko pravi lud da ne vidi u koliko se teškoj situaciji nalaze sve avio kompanije u svetu".

- U najvećoj krizi u istoriji za avio - industriju Dragan Ðilas ne želi da država pomaže svoju avio - kompaniju, iako za to ima novca, i iako je i Evropska unija donela nova pravila koja se odnose na državnu pomoć. Pravila su u tom smislu značajno relaksirana, jer su naravno i oni svesni da je u ovakvim trenucima avio - kompanijama neophodna pomoć države - rekao je Mali.

On je dodao da je nemačka Lufthanza dobila pomoć od nekoliko milijardi evra.

- Najmoćnije zemlje sveta pomažu svoje avio - kompanije, a Dragan Ðilas želi da uskrati pomoć Er Srbiji. To dovoljno govori o tome koliki je on ekonomski ekspert - istakao je ministar finansija.

On je podsetio da su "Ðilas i njegovi pajtosi" za vreme ekonomske krize 2009. godine dozvolili da privreda propadne, da se proizvodnje ugase, i da nestane na stotine hiljada radnih mesta.

- Draganu Ðilasu je bilo važno da mu samo sopstveni biznisi ne propadnu, nije brinuo ni za građane, a ni za druge kompanije... Uspeo je da zaradi 619 miliona evra, dok je sa druge strane dozvolio da se grad Beograd guši u dugovima od 1,2 milijarde evra. Ne samo što je lopov, nego je i toliko beskrupulozan i licemeran pa pametuje o „Er Srbiji“, koja je danas ponos svih nas - rekao je Mali.

On je kazao da se značaj kompanije video u vreme pandemije korona virusa, s obzirom da je Er Srbija dovozila naše putnike sa svih krajeva sveta, da je vozila medicinsku opremu, kao i medicinsku pomoć koju je Srbija uputila Italiji.

- Ponosni smo na te divne ljude u posadi koji su u najtežim trenucima odgovorno i ozbiljno radili svoj posao i pokazali koliko vole svoju zemlju - kazao je Mali.

On je zaključio da je ponosan što je Srbija danas dovoljno jaka da pomaže i „Er Srbiji“, ali i privredu uopšte, za koju je zbog pandemije koronavirusa pripremljen paket od čak 5,8 milijardi evra. Kako je rekao, država je na taj način bukvalno spasila privredu.