25.08.2020.

16:12

Foto:

Vesti

SVAŠTA SMO ČULI, ALI IZVINJENJE NISMO! Aleksandar Vulin poručio Hrvatima: ZAŠTO NE PROGOVORITE O OLUJI!

- Kada ubijete šest staraca to je šteta za Hrvatsku, kada proterate 250.000 Srba i ubijete 2.000 Srba, to je razlog za proslavu - izjavio je Vulin komentarišući obraćanje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića na komemoraciji srpskim civilma u Gruborima kod Knina ubijenim 1995. godine u zločinačkoj operaciji "Oluja".

Iskrenost osude zločina, kako dodaje, ne meri se zakasnelim obilascima grobova već sudskim presudama ubicama koji su grobove iskopali.

VUČIĆ JE HRABAR I MUDAR, IZDRŽAĆE! JA ĆU BITI UZ NJEGA I U OVOJ BORBI! Vulin: Znam kako izgleda kada najmoćniji ljudi planete počnu da prete i napadaju


Vulin je ocenio da je Hrvatska posle 25 godina priznala da je ubijanje šest nenaoružanih staraca zločin.

- Čuli smo i da je streljanje srpskih staraca u selu Grubori nanelo štetu Hrvatskoj, ali ne i da je akcija Oluja u kojoj su ih pobili, zločin - rekao je Vulin.

- Svašta smo čuli, ali nismo čuli i reči izvinjenja, ni objašnjenja zašto je bilo potrebno 25 godina da se zločin u Gruborima prizna. Nismo čuli zašto se Srbima već 25 godina ne omogućava povratak i ni zašto su zločinici iz Grubora oslobođeni svake odgovornosti - rekao je ministar.