26.08.2020.

21:45

Foto:

Vesti

BOLEST MOZGA! NAJPRLJAVIJA KAMPANJA PROTIV SRBIJE! Đilasovci navijaju za Šiptare!

Mediji pod kontrolom lidera SSP, tajkuna Dragana Đilasa više i ne pokušavaju da sakriju da navijaju za Šiptare!

U trenutku kada se Srbija i predsednik države Aleksandar Vučić pripremaju za veoma važne razgovore u Vašingtonu o kosovskom problemu 4. septembra, đilasovski portal "Nova" objavio je sramotni tekst u kome se otvoreno priziva najgori mogući scenario. Scenario po kome bi se naša zemlja našla u bezizlaznoj poziciji.

Falsifikovali izjave

U tekstu pod naslovom "Vučić priteran uza zid - Tramp sigurno ne dolazi slučajno", ovaj portal ostrašćeno i neskriveno navija za to da Vučić u SAD bude ucenjen da prizna lažnu državu Kosovo. Iako ni sagovornici koji su citirani u njihovom tekstu nigde ne navode da će se predsednik Srbije naći u bezizlaznoj situaciji tokom pregovora u Beloj kući, to nije sprečilo đilasovski portal da stavi naslov kakav sami priželjkuju!?

Pritom, nije nikakva tajna da se Srbija i njen lider nalaze u veoma teškoj situaciji pred predstojeće razgovore u Vašingtonu i Briselu i da svako nejedinstvo u Srbiji Priština pokušava da iskoristi za svoje političke ciljeve. Zbog toga ovakve poruke iz Beograda nesumnjivo idu direktno u korist naše štete i u startu potkopavaju poziciju Beograda i pre otpočinjanja razgovora. Kako je zvanično najavljeno, okosnicu razgovora Beograda i Prištine u SAD činiće ekonomske teme, a ne isključuje se ni mogućnost da bi razgovorima mogao da se pridruži i američki predsednik Donald Tramp.

Komentarišući skandalozno pisanje đilasovskih medija, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da su ideje o Vučićevoj bezizlaznoj poziciji samo pusti snovi srpske opozicije.

- To su njihovi vlažni snovi iz kojih se vidi da oni, u stvari, priželjkuju da Srbija bude saterana u ćošak kako bi oni profitirali. Princip je: što gore po Srbiju, to bolje po njih... - ocenjuje Krstić.

Đurić: Pusti snovi o nezavisnosti

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je prištinskoj strani da "ne troše kerozin" i ne kreću u Vašington na razgovor koji je u Beloj kući zakazan za 4. septembar ukoliko im je cilj da razgovaraju o nezavisnosti.

- Ako im je cilj i namera da razgovaraju o nezavisnosti KiM, bolje je da ne kreću na taj put jer će se sigurno vratiti praznih kofera i neostvarenog cilja - reagovao je Đurić na izjavu potpredsednika "vlade" u Prištini Fatmira Ljimaja, koji je rekao da će se u Vašingtonu "voditi razgovori o nezavisnosti Kosova".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da ga je sramota kada se seti kako su bivši političari s vlasti drhtali pred drugorazrednim diplomatama, a sada bi da nam svima dele moralno-političke lekcije.

- U našim medijima gledam i čitam kako "beogradski junaci" znaju sve šta bi Trampu rekli u lice, ali nikako ne mogu da se ne setim kako su u vremenu svoje vlasti bili mali i tihi, i to ne pred predsednikom SAD, već pred drugorazrenim činovnicima međunarodne zajednice. Šta su sve prećutali i šta su sve poslušali, vidi se po sporazumima koje su nam ostavili da ih ispunimo - podsetio je Vulin, upitan da prokomentariše izjavu Džejmsa Ker Lindzija da SAD žele sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova i da će to pokušati da postignu na sastanku 4. septembra.

Planovi velikih sila

Vulin je napomenuo da je učestvovao u pregovorima sa EU koje je vodio predsednik Vučić.

- Znam kako izgleda kada najmoćniji ljudi planete počnu da prete i napadaju, bio sam svedok kada je predsednik odbijao da uradi bilo šta što može da naškodi Srbiji i Srbima, potpuno spreman da cena odbijanja bude naplaćena samo njemu. Veoma sam zabrinut zbog pojačavanja pritiska na predsednika Vučića pre sastanka u Vašingtonu i jedino što me hrabri jeste činjenica da on ima i hrabrosti i mudrosti da zaštiti interese Srbije i srpskog naroda. Velike sile imaju svoje planove i nije im mnogo važno kako se ti interesi odnose prema nama i našim životima - poručio je Vulin.