02.09.2020.

15:16

Foto:

Vesti

GOJKOVIĆ: Onima koji napadaju Vučića traže alibi za svoje neuspehe!



- Ovakvi napadi su potpuno neutemeljeni i u dubokom sukobu sa stvarnošću. Srbija se ni na koji način nije mešala u izborni proces u Crnoj Gori, niti je upućivala pozive građanima Crne Gore i usmerevala za koga da glasaju, što nije slučaj sa svima u regionu - rekla je Gojković i dodala:

- Kao što je dobro poznato, Srbija je uložila ogroman trud u razvoj regionalne saradnje i povezivanja za zajednički prosperitet, iza čega svojom ogromnom snagom i požrtvovanjem stoji upravo Aleksandar Vučić. U ovaj cilj uloženo je na samo neverovatno mnogo energije i vizije, već i mudrosti, odgovornosti i trpeljivosti.

Biće da oni koji optužuju Srbiju, istakla je Gojković, za sopstvene neuspehe ne mogu da prihvate uspešnu Srbiju, koja jača i napreduje na svim poljima, i snaži svoj međunarodni ugled i pozicije, za šta im je naravno glavni krivac upravo Aleksandar Vučić. 

- Očigledno ne razumeju da su se vremena promenila i da se politika ne može voditi samo stalnim optuživanjem Srbije, niti zastrašivanjem bilo koga Srbijom. Ono što zapravo ne shvataju je da Srbi ne mogu biti krivi zbog toga što traže svoja demokratska prava i slobode. Duhovima iz boce, koje vide u tuđim rukama, se igraju upravo oni koji odbijaju da prepoznaju okrenutost Srbije budućnosti, razvoju i zajedničkom napretku. Duhove svuda oko sebe u stvari vide oni koji su sami okruženi avetima prošlosti - zaključila je Gojković.