03.09.2020.

14:59

Foto:

Vesti

PODMIĆIVANJE I PRITISAK NA GLASAČE DA DELUJU PROTIV SVOJE SLOBODNE VOLJE! Orlić: Fajon i Fon Kramon direktno se mešaju u izbore u Šapcu


"Učinili su to svojim otvorenim pismom, u kom podržavaju doskorašnju šabačku vlast, čiji je gradonačelnik Nebojša Zelenović jedan od ''lidera'' strukture koja je sebe nazivala SzS", naveo je Orlić u saopštenju.

Ova struktura je, sa Zelenovićem među svojim liderima, kaže Orlić. u Srbiji stekla negativnu slavu nasilnim upadima u parlament, javni medijski servis i druge institucije, fizičkim napadima na narodne poslanike i novinare, uništavanjem javne i privatne imovine građana, pretnjama fizičkom likvidacijom i drugim metodama koje se sa sigurnošću ne mogu nazvati ni evropskim, niti demokratskim.

"Dajući podršku takvim ljudima i njihovim metodama, potpisnici ovog pisma pružili su podršku razaranju institucija i demokratije u Srbiji", ocenio je funkcioner SNS.

Da su političkoj opciji koju predstavlja Nebojša Zelenović otvoreno dali podršku dokazuju reči: „Poznato je da je grad Šabac svetao i živopisan primer demokratije, gde se prava građana veoma poštuju i gde je kvalitet života jedan od glavnih prioriteta.", naveo je Orlić.

(VIDEO) PROVERITE ZA KOGA JE GLASAO, NAPREDNJACIMA STAVITE LEK U KAFU! SKANDAL NAD SKANDALIMA, IZDAJU MONSTRUOZNE DIREKTIVE! Lokalni diktatori nastavljaju SA PREVARAMA!

Zanemarili su, pritom, kako ističe, činjenicu da se ponavljaju izbori koje je upravo doskorašnja lokalna vlast bila u obavezi da kontroliše, i koja je tokom izbornog dana iznosila samo pozitivne ocene o toku izbornog procesa, sve dok birališta nisu bila zatvorena.

A tek kada su se suočili sa rezultatima, kako je naveo, sa ubedljivim porazom koji su doživeli, krenuli su u gaženje sopstvenih ocena o potpuno regularnom izbornom procesu, nelegalno pokušavši da ponište kompletno glasanje.

"Dakle, da u potpunosti pogaze elementarna demokratska načela i uskrate pravo građanima da se izjasne o sopstvenoj budućnosti. Podrškom ovim ljudima, Tanja Fajon i ostali podržali su uzurpaciju ljudskih prava i ukidanje demokratije", rekao je Orlić.

Informer

Napominje da se svakodnevno u srpskoj javnosti objavljuju nova dokumentovana svedočenja o organizovanoj kupovini glasova i pritiscima na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama u Šapcu, koje sprovode upravo politički predstavnici opcije doskorašnjeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića i ova svedočenja skandalizuju ne samo Šabac, već čitavu Srbiju.

"Podrškom ovim ljudima, Tanja Fajon i ostali podržali su podmićivanje i pritisak na glasače da deluju protiv svoje slobodne volje. Nimalo evropski i nimalo demokratski. Otvorena podrška Zelenoviću i ljudima uhvaćenim u kriminalnim aktivnostima predstavlja drastičan primer pokušaja ''spoljnog uticaja'' - opisano rečima iskorišćenim u navedenom pismu", kazao je funkcioner SNS.

Navodi da svako ima pravo da pruži političku podršku na izborima kome god želi: čak i da podrži one koji se koriste nasiljem, fizički napadaju novinare i izabrane narodne predstavnike, prete, uništavaju javnu i privatnu imovinu, gaze demokratiju i elementarna ljudska i građanska prava, koriste se korupcijom i pritiscima na birače kojima se ugrožava osnovna egzistencija, primenjuju kriminalne metode.

"Ukoliko takve doživljavaju kao svoje političke saveznike - Fajon, fon Kramon i ostali imaju pravo da ih podrže. Ali, time gube svako dalje pravo da sebe predstavljaju kao ''objektivne'' i ''neutralne'' u bilo kakvoj oceni političkih prilika u Srbiji", kazao je Orlić.

Ovakvom otvorenom podrškom, ističe, potpisnici otvorenog pisma otvoreno su se svrstali, počinili su direktno mešanje u izborni proces u drugoj državi, javno birajući stranu.

"Takvi više nemaju moralno pravo na ulogu medijatora ili autoriteta u proceni stanja u našoj zemlji", smatra Orlić.

Dodatno, kako ukazuje, šteta koju su pritom naneli ugledu evropskih institucija u očima građana Srbije je ogromna.

"Kada se podrška nasilju, korupciji i gaženju demokratije uputi sa funkcije predstavnika u jednoj instituciji EU, podrška evrointegracijama u Srbiji neminovno ispašta. To Tanji Fajon i ostalima treba da bude jasno. A građanima Srbije je jasno sve, odavno", zaključio je funkcioner SNS Vladkimir Orlić.