03.09.2020.

15:09

Foto:

Vesti

(VIDEO) INFORMER SAZNAJE! Vlada usvojila Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Srbije koje se odnose na razgovore sa Prištinom!


Tekst Deklaracije prenosimo u celosti:

1. Polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Republike Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za Kosovo i Metohiju, Vlada podržava aktivnosti Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu, SAD, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

2. Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora pre svega očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

3. Ovu deklaraciju objaviti u „Službenom glasniku Republike Srbijeˮ.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije danas usvojenom deklaracijom pružila najsnažniju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u, kako ističe, veoma teškim i kompleksnim razgovorima koje Vašingtonu vodi u najboljem interesu građana Srbije.

- Od presudnog značaja u ovom trenutku je da budemo jednistveni, jer samo jedinstveni možemo da budemo uspešni u borbi za naše interese - rekla je Brnabić i dodala da je izuzetno važno da u tim razgovirma bude napretka.